Voormalig gebouw Mattheusschool weer in gebruik als WIJ 3.0 Ghanaplein

De Mattheusschool in Overvecht is jaren geleden al verhuisd naar hun nieuwe locatie in Overvecht. Hun oude gebouw aan de Ghanadreef heeft daarom een tijdje leeg gestaan. Maar nu heeft het pand een nieuwe functie gekregen. Afgelopen maand is het sociale werkcentrum De Strooij namelijk verhuisd naar het voormalige schoolgebouw aan de Ghanadreef.

WIJ 3.0 Ghanaplein

Ghanaplein – de nieuwe naam van De Strooij – is een locatie van WIJ 3.0. Deze organisatie organiseert activiteiten voor mensen die op zoek zijn naar sociale contacten, structuur en dagritme. Bezoekers zijn vaak mensen met een kwetsbaarheid die graag weer actief willen zijn. Alle activiteiten die bij De Strooij op de Stroyenborchdreef waren te vinden, zijn meeverhuisd.

De activiteiten op het Ghanaplein zijn heel divers. Bij naaiatelier Naald & Draad leren deelnemers het naaivak en kunnen bewoners terecht voor allerlei naaiopdrachten. Een andere oud bekende in Overvecht is het Wijkbedrijf. Zij gaan dagelijks op pad om klussen bij bedrijven, organisaties en particulieren uit te voeren, zoals groenbeheer, schilderwerk en schoonmaak (ze maken onder andere straten en pleinen in Overvecht schoon). Een heel ander project is Digiwijs 3.0, voor iedereen die beter wil leren omgaan met computers en internet.

Creatief en andere projecten

Daarnaast zijn er veel creatieve activiteiten onder de naam Ghana Actief. Deelnemers houden zich bijvoorbeeld bezig met tekenen en schilderen, knutselen en figuurzagen. Er is regelmatig yoga, mindfulness, een wandelgroep, er zijn groepen deelnemers die praten over filosofie, biologie of die samen verhalen schrijven. Een aparte Expogroep (daar schreef Dreefnieuws al eens over) bestaat uit kunstenaars die toewerken naar een expositie van eigen werk in Utrecht. Voor ouderen met een psychiatrische problematiek is er een speciale ouderengroep waarin zij creatieve en gezellige activiteiten ondernemen.

Ghanaplein

De komende tijd komen er nog projecten en activiteiten bij. Er staan kookactiviteiten op de planning en tuingroepen gaan zich bezighouden met (moes/sier)tuinen rond het pand. Bovendien zullen de projecten WIJ Programmeren en Studiehuis 3.0 (i.e. leren programmeren en onder begeleiding studeren in een rustige omgeving) nog naar de Ghanadreef verhuizen.

Meer informatie

WIJ 3.0 Ghanaplein vind je op de Ghanadreef 2 in Utrecht Overvecht, vlakbij buurthuis De Boog, winkelcentrum Gagelhof en de Ivoordreef.

Meer informatie lees je op de website van WIJ 3.0.

Bron informatie en foto: WIJ 3.0.