Jip Zerner is buurtsportcoach hockey in Overvecht

Het wijksportteam van SportUtrecht zet Overvechters in beweging. En dat is belangrijk. Genoeg sporten en bewegen is immers gezond. Het wijksportteam bestaat uit beweegmakelaars en buurtsportcoaches. Jip is daar een van en hij stelt zich graag voor! 

Jip zag de vacature voor buurtsportcoach hockey in Overvecht op het perfecte moment langskomen: “Ik was net klaar met mijn opleiding Sport en Bewegen én heb een hockey achtergrond. Geweldig om dan meteen aan de slag te kunnen gaan in Overvecht. Ik loop in de wijk, kom bij de scholen en doe werk op hockeyclub UNO, die binnenkort op Sportpark de Vechtzoom komt. De verbinding maken tussen de wijk en de club en sportcultuur vergroten is mijn doel.

Mensen herkenden mij een tijd aan mijn Einstein-kapsel (inmiddels mijn bijnaam in de wijk), maar die is er gelukkig weer af. Maar voor de rest natuurlijk aan mijn SportUtrecht- of UNO-kleding. En zoek naar een iets wat drukke jongen op een bakfiets met een hele grote tas met hockeysticks.”

Jip over zijn werk: “Elke dag is anders”

“Wat ik als buurtsportcoach zo leuk vind, is dat ik elke dag iets anders doe en er wel wat leuks gebeurt. Laatst heb ik een ‘stare down’ met een schaap gewonnen, nadat bij speeltuin de Watertoren de bal in de dierenwei was beland. Of met drie man een papieren vliegtuig uit een boom vissen, waarbij mijn boomklimmen als kind weer van pas komt. 

Kinderen zijn heel creatief en energiek. Ik vind het super om met een wild idee van een kind aan de slag te gaan. Zo heb ik eens een ‘Mariokart toernooi’ georganiseerd. De kinderen gingen in zelfgemaakte autootjes over een parcours waarbij ze zelf bedachte obstakels moesten ontwijken.”

Jip’s sportieve carriere 

“Als kind was ik heel actief en mijn uitlaatklep was sporten. Het maakte me niet uit wat, als ik maar bezig was: samen met mijn broer balletje trappen op een veldje of met vrienden door de wijk lopen op zoek naar een boom om in te klimmen. Mijn zus zat op hockey en in mijn wijk werd op straat veel gehockeyd, dus ik wilde zelf ook op hockey. Ik vind hockey geweldig. Het gaat een stuk sneller dan voetbal en er komt veel techniek bij kijken. Het was al snel duidelijk dat ik een sportopleiding zou doen. Want zelf sporten en vooral andere mensen laten sporten, daar word ik gelukkig van.”

Contact

Wil je meer weten of heb je een vraag aan Jip? Mail, bel of app hem op:
Jip.Zerner@sportutrecht.nl
(06) 42064680

Bron en meer informatie: Wijksportteam Overvecht

Buurtsportcoach Jamil Chami

Jamil Chami is een van de andere buurtsportcoaches in Overvecht. Hij zet zich in voor het sportaanbod voor de jeugd, in het bijzonder taekwondo en kickboksen. RTV-Utrecht maakte onlangs een reportage over Jamil, tijdens een training bij de sportcontrainer in Park de Gagel. Bekijk hem hieronder.