Donkere Dagen Festival 27 en 28 december bij ZIMIHC

Festival vol muziek en lekker eten 27/28 december in Overvecht

In ZIMIHC theater Stefanus geniet je tussen Kerst en Oud & Nieuw van het hartverwarmende Donkere Dagen Festival. Op 27 en 28 december is er voor jong en oud een divers programma met muziek, leuke activiteiten en lekker eten. Beide dagen starten met een Appeltaartconcert. Daarna is er een lunch en een middagprogramma vol activiteiten.

27 december: Octet van Mendelssohn, tekenen en theater

Om 10.30 uur begint het festival met een Appeltaartconcert en het Octet van Mendelssohn. Het Belinfante Quartet en het Manzana Quartet komen samen voor een uitvoering van dit meesterwerk. Voor de pauze hoor je het Belinfante Quartet met Joseph Haydn. In de pauze is er natuurlijk appeltaart.

Na de lunch zijn er tekenworkshops en koekjes bakken in de keuken. Om 14.00 uur kun je genieten van de theatervoorstelling ‘Hóe dan, dese?!’ Madjoe Dua Utrecht speelt een korte voorstelling over zwijgcultuur, aanpassing en het dagelijkse leven vin Nederland. Voor iedereen die een klik heeft met Nederlands-Indië en voor iedereen dat niet heeft maar wel nieuwsgierig is! De dag eindigt met muziek. 

28 december: Ebonit Saxophone Quartet en dansmiddag

Deze dag begint om 10.30 met het Appeltaartconcert. Op het menu staat het Ebonit Saxophone Quartet. Bij deze virtuoze blazers klinkt alles mooi! Met muziek van Mozart, Britten, Bartók, Dowland en Mendelssohn. Na de lunch om 12.00 uur is er het Danspaleis, een ouderwets gezellig dansfeestje met een DJ die jouw plaatjes graag draait. Ook kan je hapjes komen maken in de keuken of aansluiten bij andere activiteiten. De middag duurt tot 16.00 uur. 

Informatie:

Datum/tijd: Vrijdag 27 december en zaterdag 28 december, van 10.30 uur tot 16.00 uur
Waar: ZIMIHC theater Stefanus, Braziliëdreef 1 in Utrecht Overvecht.
Tickets zijn verkrijgbaar aan de deur.Appeltaartconcerten zijn gratis, het middagprogramma met lunch €7,50. Een ticket voor twee dagen kost €12,50.
In samenwerking met het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht