Netwerkbijeenkomst Samen voor Overvecht: van manifest naar actieplan

Maandag 7 oktober liep de hal van ZIMIHC theater Stefanus snel vol voor de netwerkbijeenkomst van de wijkaanpak Samen Voor Overvecht. Meer dan 120 deelnemers waren aanwezig. Veel van hen zijn mensen die werkzaam zijn in Overvecht, maar ook enkele bewoners zitten erbij.  

Naar een actieplan Samen voor Overvecht

Wijkwethouder Kees Diepeveen verwelkomde alle aanwezigen en blikte terug op het eerste jaar Samen voor Overvecht. Hij benadrukte dat de gezamenlijke voorstellen voor een mooier Overvecht nu van Manifest naar Actieplan gaan. Het momentum om in beweging te komen is nu.  

Een forum met de Wijkraad, Portaal, Dock en de projectleider van Samen Voor Overvecht gaf een divers beeld van de rolverdeling tussen bewoners en professionals in wijkverbetering en van de toekomst van het samenwerkingsverband; is het over tien jaar nog nodig? 

Techniek Experience Center

In kleiner gezelschap gingen de gesprekken o.a. over (sociale) veiligheid, gezondheid en het nieuwe Techniek-project. “TEC” – het Techniek Experience Center – is een initiatief dat jongeren in de wijk benadert om hun creatieve vermogens te ontwikkelen en in de technieksector daartoe mogelijkheden te bieden. De gemeente Utrecht ondersteunt het TEC met een subsidie. Er is een initiatiefgroep met o.a. bouwbedrijven en NUON die er een bijdrage aan levert. In Dreefnieuws nummer 15 lees je hier meer over (lees het artikel via ISSUU).┬á

Wil je meer weten? Lees hier alles over de Samen voor Overvecht aanpak.

Tekst en foto: Ab Kools

Bekijk het U in de Wijk verslag van een eerdere Samen voor Overvecht bijeenkomst