Wijkambassadeur Fran van Kraaij

foto: Henni Bunnik

Hoe lang woon je al in Overvecht?

Ik woon sinds 2004 in Overvecht waarvan sinds 2009 in de buurt Vechtzoom – Zuid. Dit bevalt goed want ik geniet van het groen, nabijheid van winkels, de Vecht, Zuilense Bos, en de nabijheid van het centrum.

Wat doe je voor de wijk Overvecht?

Ik neem deel aan het overleg Keurmerk Veilig Ondernemen van winkelcentrum De Klop, ben bestuurder van onze Vereniging van Eigenaren, bestuurder van de Buurtkamer en doe wat vrijwilligerswerk voor ouderen en voor De Klop.

Waar ben je trots op?

Ik ben trots op de inzet van veel bewoners die van Overvecht genieten en het samen op een hoger niveau willen tillen. Een mooie diverse groep die de schouders er onder zet en aan de weg timmert.

Wat is je wens voor de wijk?

Wat echt beter kan is diversiteit qua wonen (vind onze wijk te veel flats en hoogbouw hebben), een schonere wijk, meer (nieuwe vormen van) horeca en (kleine) ondernemers, meer handhaving op ongewenst gedrag (dealen, scooters op wandelplekken, handhaving vergunningen winkeliers). Mijn wens is een veilige en schone wijk waar we met elkaar fijn wonen, werken en (re)creƫren. En hopelijk binnenkort aandacht en vernieuwing van het grote winkelcentrum Overvecht!