Nieuwbouwproject Ivoordreef: sociale huur, middelhuur en koopwoningen

De sloop van de grote tienhoogflat aan de Ivoordreef in Overvecht is in volle gang. Op dit moment staat er nog maar een halve flat. Als alles op schema blijft lopen, is er eind 2022 niets meer te zien van de flat. De nieuwbouw begint dan halverwege 2023. In het nieuwbouwproject Ivoordreef zitten 74 eengezinswoningen (koop), 74 ‘middelhuur’ appartementen en 159 sociale huurwoningen.

Een grote kraan is al sinds juni bezig om de flat per portiek te slopen: van boven naar beneden en woning voor woning. De slopers plaatsen daarvoor een speciaal op maat gemaakt stalen frame in de woning. Zo kunnen ze de muren en vloeren eromheen veilig weghalen. De sloop van de flat gebeurt zorgvuldig. Alle materialen worden zoveel mogelijk hergebruikt in nieuwbouw elders. Ondertussen zit het tempo er wel in. Iedere keer dat je langs de Ivoordreef komt, is het betonnen skelet van de flat een stukje kleiner. Voorlopig zit het project dus op schema. De sloop zou eind november 2022 klaar moeten zijn.

Hoe komt de Ivoordreef er uit te zien?

Op de plek van de huidige tienhoogflat en het plein ervoor komen meerdere gebouwen. De 159 sociale huurwoningen (van Bo-Ex) zitten in twee appartementencomplexen van negen verdiepingen hoog. Tussen die gebouwen ligt het complex met middelhuur-appartementen (Amvest) met vijf verdiepingen. Op de rest van het terrein zijn eengezinswoningen gepland (ERA Contour), die uit drie verdiepingen bestaan met een tuin erbij.

De Jeruëlkapel van de Evangelische Broeder Gemeente op de hoek Kasaidreef – Klipslingerdreef blijft staan zoals hij nu is. Op de hoek Kasaidreef – Oranjerivierdreef komt een nieuw sportveld met ernaast een parkeergebouw met groene gevels. Daar passen ongeveer 170 auto’s in, zodat ze niet in de openbare ruimte van dit buurtje hoeven te staan. Tussen de bouwblokken komt een autovrij plein, met veel groen en ruimte om elkaar te ontmoeten en voor kinderen om te spelen.

Op de plankaart hieronder zie je alle gebouwen en de ruimte ertussen, met per gebouw het aantal verdiepingen (de omcirkelde cijfers). De Einsteindreef loopt van rechtsboven naar linksonder. De bovenste hoek (in rood) is de hoek Kasaidreef – Oranjerivierdreef. Klik op de afbeeldingen voor een grote weergave.

Plankaart Ivoordreef (klik voor een grotere weergave). Uit: Bouwenvelop Ivoordreef (17 11 2021), zie deze gemeentepagina.

Nieuwe website voor project Ivoordreef

Sinds vorig jaar is er al de website ivoordreef-utrecht.nl, waarop bewoners en andere geïnteresseerden het project kunnen volgen. Het gaat dan over de planvorming, inspraak en informatie over de sloopwerkzaamheden. Regelmatig vind je hier interviews vol informatie over wat er precies aan de gang is. In de serie ‘Ondertussen op de bouwplaats’ krijg je steeds een rondleiding over de bouwplaats (lees de laatste editie hier).

Recent is hier een nieuwe website bijgekomen voor wie interesse heeft om hier te komen wonen. Op ivoordreef.nl lees je alles over de nieuwbouw op de Ivoordreef. Hoe is het om hier straks te wonen? Hoe zien de appartementen er ongeveer uit? Van de koopwoningen vind je hier een uitgebreide beschrijving. Voor al die vragen kun je daar terecht. Heb je interesse om hier misschien wel straks te wonen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en blijf zo als eerste op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Stedenbouwkundig plan Ivoordreef (klik voor een grotere weergave). Uit: Bouwenvelop Ivoordreef (17 11 2021), zie deze gemeentepagina.

Planning

De sloop duurt nog tot eind 2022. De nieuwbouw zal volgens planning in 2023 starten. In het tweede kwartaal van 2025 leveren de bouwers de eengezinswoningen en appartementen op.

De verkoop van de koopwoningen start in het laatste kwartaal van 2022. De huurwoningen zullen ergens in 2024 op Woningnet verschijnen.

Contactpersoon voor de buurt

Voor de communicatie rond dit project is Delian de Gier de contactpersoon voor de buurt. Als je vragen hebt, tips over hoe iets beter kan of je ziet iets vreemds, neem dan contact op via delian.degier@eracontour.nl of bel 06 461 441 53.

Meer nieuws over wonen op echtovervecht.nl