Dreefnieuws Special ter ere van 60 jaar Overvecht

Speciaal ter ere van zestig jaar Overvecht hebben we een Special van Dreefnieuws gemaakt! Een dubbeldik nummer, anders dan anders. We hebben dit nummer niet alleen in Overvecht, maar ook elders in Utrecht verspreid.

Lees de Dreefnieuws Special online op ISSUU

Veel mensen en organisaties uit onze wijk hebben aan dit speciale project meegewerkt. De initiatiefnemers zijn de twee journalisten Marlies Dinjens en Simon de Wilde. Simon is overigens al jaren bestuurslid van Stichting Echt Overvecht. Samen zijn zij ook uitgever van het Overvecht Kwartet. Zij hebben hun krachten gebundeld met de Dreefnieuws hoofdredacteur Puck ‘t Hart en een deel van onze redactie. 

Je vindt in deze drie keer zo dikke Dreefnieuws extra veel portretten en interviews met bekende en minder bekende Overvechters, onder meer met comedian Anouar, wereldkampioen taekwondo Jamil Chami, voetballer Redouan el Yaakoubi, bewoners Janne van Malenstein en Ina Heijnen, sportlerares Jamna Ghouda, Zakaria El Mansori (vrijwilliger bij zwembad de Kwakel), jongerenwerker Hanae Haddouche, sociaal makelaar Emine Goktekin en Olivier Beens (Dreefnieuws redactie). Daarnaast lees je over de geschiedenis en architectuur van Overvecht, over de parken en groen, winkels, kunst en cultuur en de vele organisaties en bedrijven die in de wijk werken. Vergeet niet mee te doen aan De Grote Overvecht Quiz op pagina 72, er is een mooie prijs mee te verdienen! 

Vijf jaar Dreefnieuws nieuwe stijl

Met deze Special vieren we zestig jaar Overvecht – zo lang bestaat onze wijk – maar stiekem ook een eigen jubileum. Als Dreefnieuws ‘nieuwe stijl’ zijn we namelijk vijf jaar bezig met het maken van ons wijkblad.

visual overvecht 60 jaar

Voor en door bewoners 

In 2015 zijn we begonnen, het eerste nummer nieuwe stijl kwam uit in februari 2016: “Een nieuwe formule voor Dreefnieuws; vanaf dit nummer wordt het blad gemaakt voor en door bewoners.” Mooi om te zien dat het magazine, gemaakt door vrijwilligers en vele partners in de wijk, vanaf het begin stond als een huis.

De Dreefnieuws Special is mede mogelijk gemaakt door het Initiatievenfonds van de Gemeente Utrecht en vele partners en organisaties in de wijk. 

Je kunt de special online lezen via ISSUU – klik hier voor de digitale versie