Zelf de weg naar hulp vinden met de Plusgids

Plusgids2019VoorkantgidsAls je tegen een vraag of probleem aanloopt, vind je het liefst zelf een oplossing. Maar hoe? De nieuwe Plusgids wijst Utrechters de weg in het woud van voorzieningen rondom wonen, welzijn, zorg en financiën.

Een handige wegwijzer

U Centraal heeft de gids geactualiseerd voor 2019. De Plusgids is gratis af te halen bij het buurthuis, woonzorgcentrum, bibliotheek, buurthuis, huisarts, etc. Of bekijk de gids online, de Plusgids kun je hier digitaal doorbladeren. Alle informatie staat ook op de overzichtelijke website ugids.nl 

De Plusgids Utrecht 2019 biedt een overzicht voor iedereen die woont, werkt of zorgt in Utrecht. De gids geeft antwoord op vragen als: Waar kan ik terecht als ik niet meer zelf kan koken? Waar kan ik een seniorenwoning vinden? Kom ik in aanmerking voor huur- en/of zorgtoeslag?

Digitaal én op papier

De Plusgids Utrecht wordt jaarlijks gemaakt door de redactie van U Gids, de digitale wegwijzer voor iedereen die woont, werkt of zorgt in Utrecht. Door de informatie ook op papier aan te bieden, is de informatie ook beschikbaar voor mensen die geen internet gebruiken. De gids wordt gefinancierd door de gemeente Utrecht.

Blader door de Plusgids

 

Activiteiten in de wijk

Overvecht Gezond maakt zich hard voor een gezonde wijk. Door de beste zorg aan te bieden, maar ook door activiteiten te organiseren in de wijk om ons fit en gezond te houden.
Er zijn cursussen en workshops. Om af te vallen, in beweging te blijven of om te leren ontspannen bijvoorbeeld.
Houd het aanbod aan activiteiten in de gaten!

Ook Zorg en Zo zet zich in voor een gezonde wijk. Stagiairs van dit leer-werk bedrijf trekken de wijk in om bewoners bij te staan met dingen die alleen niet meer zo goed gaan. Zoals afwassen of klusjes in huis. Maar ze gaan ook mee naar activiteiten in de wijk of komen gewoon eens langs voor een praatje.  

Kaart Overvecht

Back to top