Groene ruimte in nieuwe schets bouwplan Camera Obscuradreef

In een nieuw plan voor het bouwproject De Mix is volop ruimte voor een groen plein aan de Camera Obscuradreef. Omwonenden hebben een nieuwsbrief ontvangen met informatie over een nieuwe schets, waarin geen bebouwing staat op het plein. In deze video zie je een toelichting op de nieuwe schets.

Nieuwe schets plein Camera Obscuradreef

Er is hard gewerkt aan een nieuwe schets voor de bouw van appartementen aan het Camera Obscuraplein. Er waren grote bezwaren uit de omgeving tegen de bouw van woningen op het plein. In de nieuwe schets is het gelukt een andere opzet voor de bebouwing te vinden en daardoor geen woningen op het plein te bouwen. Daarmee is er meer ruimte voor groen op het plein waar buurtbewoners om vroegen.

De bewoners, verenigd in het bewonersinitiatief Het Groenste Plein, reageren opgelucht

Wij zijn heel erg opgelucht over het plan om het plein te sparen. Het gaat nog wel lang duren, dus wij gaan ervoor pleiten dat het plein als eerste wordt opgeknapt.

 

De nieuwe schets bevat ca 180 appartementen met een huurprijs tot 1000 euro (huidig prijspeil). De appartementen komen in drie gebouwen met een groen tussengebied op de locatie van de bestaande flats aan de Camera Obscuradreef en Vader Rijndreef. 

Meedenken over de plannen

Er lagen al ideeën uit de buurt voor de inrichting van een groen Camera Obscuraplein. De plannenmakers nodigen de omwonenden nu uit om verder mee te denken over de inrichting. Zij kunnen suggesties insturen of meedoen aan gesprekken in mixsessies over het plein.

Het duurt nog even voordat de sloop en nieuwbouw van start gaat en ook het plein wordt vernieuwd. Daarom wil Mix-Utrecht ook graag met bewoners nadenken over een tijdelijke inrichting / invulling van het plein en omgeving, die past bij de uiteindelijke inrichting. Goede ideeën daarvoor zijn welkom!

--

Download de nieuwsbrief die is verstuurd.
Aanmeldingen voor de mixsessies over de inrichting van het plein en suggesties zijn welkom via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bekijk de video over de nieuwe plannen (opent in nieuw venster)

Bron: Mix-Utrecht

 

Nieuwbouw

Er wordt nog steeds gebouwd in Overvecht. Koopwoningen en huurwoningen. Appartementencomplexen en eengezinswoningen. Ben je geïnteresseerd in een woning in Overvecht? Hierbij een greep uit de nieuwbouwprojecten in de wijk.

Woning huren?

Natuurlijk kun je ook een woning huren in Overvecht. Wil je weten wat het huidige aanbod is? Kijk dan bij:

 

Overvecht vernieuwt

Overvecht is volop in beweging en er wordt hard gewerkt aan de verbetering en vernieuwing van de oudere delen van de wijk. Gemeente, woningcorporaties en de wijkbewoners hebben hun handen ineengeslagen voor diverse renovatie- en vernieuwingsprojecten.

Spoorzone, Overvecht de Gagel, NPD-strook, Antoniuskwartier, groenzones en de renovatie van oudere flats: op al die plekken wordt gewerkt aan een modern en fijn Overvecht.

Kaart Overvecht

Back to top