Wethouder Linda Voortman opent Beroepentuin in Overvecht

wethouder linda voortman opent beroepentuin overvecht Wethouder Linda Voortman opende maandag 29 juni 2020 de deuren van de Beroepentuin in Overvecht. Dit voorjaar startte de Gemeente Utrecht al een pilot. De Beroepentuin is een initiatief dat in Rotterdam veel mensen aan een baan heeft geholpen. Het doel in Overvecht is om werkzoekenden op te leiden tot bijvoorbeeld elektromonteur, zonnepaneelmonteur of bouwmedewerker. 

Maak kennis met bouw en techniek

In de Beroepentuin maken deelnemers gedurende twee weken lang kennis met verschillende beroepen in bouw en techniek. Zeker nu vanwege corona er meer mensen op zoek zijn naar werk, is dit belangrijker dan ooit. Utrecht kan deze investering in werk en opleiding goed gebruiken. Deelnemers kunnen zelf aan de slag met allerlei materialen. Hierdoor krijg je een goed idee van wat echt bij je past. Na twee weken Beroepentuin sta je voor de keuze om bijvoorbeeld een leer-werktraject te beginnen met zicht op vast werk. De Beroepentuin is gestart met leerwerktrajecten voor assistent elektromonteur, assistent loodgieter, assistent zonnepanelenmonteur, assistent timmerman en infra werk. De Beroepentuin is gevestigd aan de Gageldijk 182, in de buurt van Fort de Gagel (misschien ken je de kassen op dit terrein als 'Deining in de Kas').

Ondernemers in Overvecht zijn blij met de Beroepentuin. Dertien bouw-en techniekbedrijven hebben al zich aangemeld om mee te doen. Zij nemen bijvoorbeeld kandidaten af of ondersteunen de Beroepentuin financieel of met materiaal. Volgens Bob Scherrenburg, bestuurslid van de ondernemersvereniging van bedrijventerrein Nieuw Overvecht, is er altijd werk te vinden op het bedrijventerrein, werk dat zij graag aan bewoners van Overvecht geven. En dat is tegenwoordig aantrekkelijker dan veel jongeren denken. Jongeren werken graag in de gaming-industrie of ICT, maar aan bouw en techniek kleeft nog een oud imago, aldus Scherrenburg (uit Dreefnieuws nr. 17, voorjaar 2020, p.12/13): 

"Vroeger was het vaak zwaar werk voor weinig geld. Maar dat is nu heel anders. Je werkt met de nieuwste technieken en apparatuur. Daardoor is het werk allang niet meer zwaar én… je verdient er meer mee dan je denkt!" 

 

De Beroepentuin is een van de Kansen, benoemd in de wijkaanpak Samen voor Overvecht. De initiatiefnemers - Ondernemersvereniging Nieuw Overvecht, gemeente Utrecht en de Beroepentuin - dragen hiermee bij aan de ambities 'Perspectief voor de jeugd versterken' en 'Meedoen en Ondernemen'. 

Samen voor Overvecht logo alfa 400Meer informatie

Wil je meer informatie? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel het Wijkbureau op 030 286 99 30.
Website van de Beroepentuin met veel informatie over dit initiatief uit Rotterdam: deberoepentuin.nl
Lees nog eens het artikel uit Dreefnieuws (nr 17, 2020) na: Doeners en aanpakkers in Overvecht opgelet! 

 

De Beroepentuin bij U in de Wijk

Dit voorjaar organiseerde de gemeente Utrecht al event in ZIMIHC theater Stefanus over de Beroepentuin. U in de Wijk was erbij, bekijk het item hieronder.

 

Werk zoeken

Op zoek naar werk in Overvecht? Er zijn diverse organisaties die zich voor werkzoekenden inzetten. Door trainingen te geven, hulp bij solliciteren te geven, werkervaringsplekken te bieden of evenementen te organiseren waar je werkgevers ontmoet. Een aantal organisaties zet zich specifiek in voor jongeren.

Kaart Overvecht

Back to top