Fotocursus In Beeld start maart 2020 in Overvecht

cursus in beeld blauwlichtMet fotografie je gezondheidsklachten te lijf

Bewoners van Overvecht die kampen met gezondheidsklachten kunnen in maart 2020 weer meedoen met de cursus In Beeld. De cursus in Gezondheidscentrum De Neckar heeft als doel om regie over de eigen gezondheid te krijgen. In 12 bijeenkomsten ontdekken de deelnemers waar ze nog wel energie en goede zin van krijgen.

Beelden hebben vaak meer kracht dan woorden. Met fotografie richt je de blik weer naar buiten. Deelnemers geven aan veel baat te hebben bij de cursus. Ze ontmoeten nieuwe mensen en gaan meer ondernemen. ‘Ik begin met fotografen, ik begin met leven’, aldus een van de deelnemers. 

Samenwerking met zorgverleners

In Beeld is een project van Stichting Blauwlicht. Zij werken samen met huisarts-praktijkondersteuners, buurtteams en andere zorgverleners in de wijk, die bewoners doorverwijzen naar deze cursus. Vrijdag 6 maart 2020 starten twee nieuwe groepen in gezondheidscentrum De Neckar in Overvecht; een algemene groep en een groep voor vrouwen met een Turkse achtergrond.

De cursus In Beeld maakt deel uit van het programma Krachtige Basiszorg van Stichting Overvecht Gezond en is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Gemeente Utrecht.

Lees in dit artikel meer over de ervaringen van deelnemers.

In Beeld is een project van Blauwlicht. Neem voor meer informatie over deelname contact op met projectleider Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Deelnemers vertellen over de cursus:

 

load more hold SHIFT key to load all load all
Back to top