Concerten in de kerk van Fort Blauwkapel 1 en 29 september

Onderwegkerk Blauwkapel (foto: Olivier Beens)Fort Blauwkapel is een van de meest bijzondere plekken in Utrecht Overvecht. De kruiskerk van dit oude kerkdorp - de Oecumenische onderwegkerk - heeft een rijke geschiedenis, net als de rest van het fort. De "Vereniging van Vrienden van Blauwkapel" organiseert een reeks concerten, waarmee muzikanten een prachtig podium krijgen in de kerk van Blauwkapel. 

Gratis concerten op 1 en 29 september

De concerten zijn op zondagmiddagen in de maanden mei t/m september, steeds van 15.00 tot 16.00 uur. De kerk is open vanaf 14.30 uur, zodat je op je gemak kan rondkijken voor het concert. De toegang is gratis; er is wel een deurcollecte voor het dekken van de onkosten. Bij droog weer is er na afloop op het terras voor het dienstgebouw gelegenheid na te praten onder het genot van een glaasje fris (€ 0,50) of wijn (€ 1). 

Programma concerten in Blauwkapel

1 sept 2019: De Elckerlyc-speellieden o.l.v. Nico Haneveld brengen met instrumenten zoals de doedelzak, draailier, hobo, klarinet, gitaar, accordeon, cello, viool, harmonica, trom en draaiorgel volksmuziek uit de Brabantse en Vlaamse Kempen.

29 sept 2019: Een feestelijk slotconcert met een cross-over van classic, folk en ragtime, gespeeld door Joel Lipton (quintar) en Richard Marsden (gitaar).

Interesse? 

Musici -vocalisten/koren en instrumentalisten- die geïnteresseerd zijn in een optreden, kunnen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aan de secretaris van de vereniging Ben van Hoeflaken.
Meer informatie: onderwegkerkblauwkapel.nl

 

 

load more hold SHIFT key to load all load all
Back to top