De MuziekRoute: Kinderen uit Overvecht geven eindconcert

De MuziekrouteKom je ook kijken bij de eindpresentaties van de MuziekRoute? Twintig weken lang hebben kinderen van basisscholen in Overvecht samen gezongen en muziek gespeeld, onder de creatieve leiding van docenten van de Muziekroute. Op dinsdag 16 april en donderdag 18 april geven ze hun eindconcert in ZIMIHC theater Stefanus. Iedereen is welkom om te komen luisteren! 

Samen muziek leren

Het is de missie van de MuziekRoute om kinderen uit te dagen hun eigen muzikale verhaal te vertellen. Ze leren dat ze zich moeten concentreren en doorzettingsvermogen nodig hebben om een muziekinstrument goed te kunnen bespelen. Ze leren ook wat het betekent om echt samen te werken. Dat je met een gemeenschappelijk doel samen veel kan bereiken. 

Creatief leren staat centraal bij de MuziekRoute. Het is een vorm van muziekonderwijs die leerlingen zelf sturen en waarbij ze spelenderwijs en samen een muziekinstrument ontdekken en liedjes maken. De lessen hebben een los en speels karakter, dat de verbeelding stimuleert. KInderen luisteren naar elkaar en werken samen. Door het enthousiasme dat zo ontstaat, blijven de leerlingen gemotiveerd om het instrument ook echt te leren bespelen. 

Iedereen is van harte uitgenodigd om te komen kijken bij de eindpresentaties in ZIMIHC theater Stefanus in Overvecht. 

Wanneer:

Dinsdag 16 april van 09.15 tot 10.15 uur -> Mattheusschool en Marcusschool
Donderdag 18 april van 11.00 tot 12.00 uur -> OBO de Watertoren en OBO Spoorzicht
Donderdag 18 april van 13.15 tot 14.15 uur -> OBO de Klopvaart en OBO de Gagel

Info:

Toegang is gratis, inclusief een kopje koffie of thee.
Locatie: ZIMIHC theater Stefanus, Braziliëdreef 2 in Utrecht

Meer over de Muziekroute

 

load more hold SHIFT key to load all load all
Back to top