Handwerkatelier Van Hagar tot Ruth verbindt Overvechters

Handwerkatelier Van Hagar tot Ruth op de Sociale Buurtmarkt 2018Wil je leren handwerken of naaien en tegelijkertijd allerlei buurtbewoners leren kennen? Dat kan in Overvecht bij het bijzondere handwerkatelier Van Hagar tot Ruth. Er zijn groepen (handwerk- en naailes) op dinsdag- en woensdagochtend bij De Dreef (Leger des Heils, Schooneggendreef 27H). 

Buurtbewoners verbinden

Van Hagar tot Ruth wil buurtbewoners met elkaar verbinden. Iedereen, of je nu statushouder, een nieuwe of oude Utrechter bent, is welkom. Het zit ook in de naam: 'Hagar' betekent namelijk vluchteling en 'Ruth' vriendin. Tijdens de gezellige naai- en handwerkbijeenkomsten leren buurtbewoners elkaar kennen. 

Wie wil leren handwerken en/of naaien kan zich opgeven als deelnemer voor een van de groepen. Handwerken is gratis (inclusief materiaal), naailes kost twee euro per les (materialen en stoffen gratis, eigen naaimachine is niet nodig). Je hoeft niets mee te nemen; er is voldoende materiaal om uit te kiezen. Wie al kan haken, breien of naaien en andere mensen dit wil leren: Geef je op als vrijwilliger om een groep te leiden. Hoe meer vrijwilligers, hoe meer groepen kunnen starten.

Donaties

Van Hagar tot Ruth is volledig afhankelijk van giften en subsidies. Op dit moment werken ze aan een eigen collectie om te kunnen verkopen. De opbrengst daarvan gaat volledig naar het atelier. Het geld wordt gebruikt om nieuwe materialen aan te schaffen, machines te onderhouden en om vrijwilligers af een toe in het zonnetje te zetten. Wil je Van Hagar tot Ruth steunen, kijk dan op hun website voor meer informatie.

Lopende groepen:

Locatie: De Dreef, Schooneggedreef 27h (bij het leger des Heils)
Dinsdag: 10:00-12:00: Handwerkles, naailes
Woensdag: 10:00:12:00: Handwerkles, naailes en productiegroep

Meer informatie en aanmelden:

Surf voor mee informatie naar vanHtotR.nl. Aanmelden kan via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Of kijk op de Facebookpagina.

 

load more hold SHIFT key to load all load all
Back to top