CineCuisine 8 maart: Afrikaanse avond

CineCuisine AfrikaOp vrijdag 8 maart organiseert 't Hoogt samen met ZIMIHC een Afrikaanse Cinecuisine in Overvecht, een culinaire filmavond waarin steeds een verschillende regio centraal staat. Filmtheater ’t Hoogt selecteert een speciale film uit de regio en ZIMIHC verzorgt een passend buffet en livemuziek.

Afrikaanse avond met de film Soul Boy

Soul Boy (2010) is een ontroerende en charmante film over de veertienjarige Abila. Hij woont in de wijk Kibera, een krottenwijk in Nairobi, Kenia. Abila is een Luo – een lid van een van de vele Keniaanse stammen. Hij is dol op zijn leeftijdgenootje Shiku, maar zij is een Kikuyu, en dat is een probleem. Jongens en meisjes van verschillende stammen horen niet met elkaar om te gaan. Maar Abila heeft nog een ander probleem. Zijn vader is ziek en lamlendig. Zijn moeder houdt het op een kater, maar Abila voelt dat er meer aan de hand is. Hij ontdekt dat de ziel van zijn vader is gestolen door een Nyawawa, een vrouwelijke geest. Ondanks de vijandigheid van de omgeving trekken Abila en Shiku samen op om de ziel van Abila’s vader te redden.

Authentiek Afrikaans buffet

Mary Loboka uit Zuid-Sudan verzorgt het buffet. Mary is in Overvecht bekend, omdat ze zeer actief is en zich inzet voor projecten in haar thuisland. Ze kookt, naait kleding en allerlei andere dingen, werft gelden en maakt sieraden. Verwacht authentieke Soedanese gerechten gemaakt met liefde en passie.

Muziek uit Oeganda

Multitalent Daniel Okiror, geboren in Oeganda, speelt muziek die hij zelf AFROTESO Sound noemt. Het is een combinatie van jazz, pop en blues vermengd met authenthieke Afrikaanse melodieën en ritmes. Zijn fans noemen hem soms de "Fela Kuti of East Africa" en de mannelijke Suzanna Owiyo! Hij combineert traditionele Afrikaanse muziekinstrumenten als Akogo en Andungu met moderne Westerse instrumenten als basgitaar en saxofoon.

Info

Deze CineCuisine is op vrijdag 8 maart 2019.
Tijd: Om 18.30 uur inloop met muziek en buffet, om 20.00 uur de film.
Locatie: ZIMIHC Stefanus, Braziliëdreef 2, 3563 CK Utrecht.
Prijs is inclusief buffet: € 17,50, studentenkorting: €16,50, met korting (U-pas en actiekorting): € 15,50, Cineville: €7,50
Kaartjes: Koop je kaartjes online via deze link.

 

load more hold SHIFT key to load all load all
Back to top