Positief wonen aan de Vulcanusdreef

Cuno Balfoort, bewoner van de Vulcanusdreef, foto: Godfried van UtrechtIn de maart 2020 editie van Dreefnieuws las je al over hoe de Vulcanusdreef het woonplezier aanzienlijk heeft verbeterd, dankzij het project van De Nieuwe Buren. Een van deze nieuwe buren is Cuno Balfoort (30) die sinds november 2018 woont aan de Vulcanusdreef. Hij heeft het zien veranderen naar een gezellige buurt, met veel verschillende mensen die voor elkaar klaar staan.

TEKST BERRY DE NIJS | FOTO GODFRIED VAN UTRECHT

‘Ik vind dit een gezellige wijk, met een beetje van dat ‘straatjesgevoel’. Je merkt dat de buurt behoefte heeft aan elkaar,’ vertelt Cuno. Zelf heeft hij een benedenwoning op de Vulcanusdreef met een gezellige tuin waar hij regelmatig in te vinden is. ‘Wanneer ik in de tuin ben en er lopen buren langs, dan maak je automatisch even een praatje met elkaar.’ Cuno is sowieso al een aanspreekpunt voor de buurt als onderdeel van De Nieuwe Buren.

‘Ik vind dit een gezellige wijk, met een beetje van dat straatjesgevoel. Je merkt dat de buurt behoefte heeft aan elkaar’

 

Gezellige acties

Om de buurtbewoners bij elkaar te brengen, organiseren De Nieuwe Buren iedere twee maanden een ludieke actie. ‘Met Koningsdag hebben we oranje tompoezen uitgedeeld aan de bewoners. En in de zomer houden we een pizza-avond.’ De zelfgebouwde pizza-oven die hiervoor gebruikt wordt, staat bij Cuno in de tuin. In de winter worden er pannenkoeken gebakken en met Sinterklaas hebben de Nieuwe Buren zakjes pepernoten met een gedichtje bij iedereen aan de deur gehangen. ‘Er wordt door de bewoners erg leuk op gereageerd,’ aldus Cuno.

Iedereen draagt een steentje bij

De groep Nieuwe Buren is aardig gegroeid en iedere nieuwe buur draagt op haar of zijn wijze een steentje bij aan het gezelliger, leuker en positiever maken van de buurt. Dat kan zich uiten in helpen met de boodschappen, problemen oplossen voor bewoners tot aan adviezen geven over bij welke gemeente-instantie iemand zou kunnen aankloppen.

‘Het stukje vrijwilligerswerk is vrijblijvend, maar je merkt dat iedereen wel iets wil doen voor een ander. Ik vind het erg mooi dat ik daar deel van uitmaak.’

 

Dit artikel verscheen eerder in Dreefnieuws juni 2020

load more hold SHIFT key to load all load all
Back to top