Renovatie woningen Atlas-, Centaurus- en Apollodreef klaar

Oplevering laatste woning ACA complexWoningen ACA complex vernieuwd

Mitros en Hemubo leverden donderdag 3 oktober de laatste gerenoveerde woning op van het complex ‘Atlas-, Centaurus- en Apollodreef’ (ACA) in Overvecht. Het gezin dat deze woning van Mitros huurt, nam blij de sleutels in ontvangst.

Groot onderhoud voor meer wooncomfort

Vorig jaar september 2018 zijn Mitros en Hemubo samen begonnen aan het groot onderhoud aan de Atlas-, Centaurus- en Apollodreef in Overvecht. De 10-hoog flats bevatten samen 362 woningen. Het was tijd voor groot onderhoud met verbeteringen aan de flats, zowel van buiten als van binnen.

Badkamers, keukens en toiletten zijn vernieuwd. Ook zijn gevels en kozijnen vervangen. Het gebouw is daarmee heel goed geïsoleerd en heeft nu energielabel A+. Dit betekent meer wooncomfort voor de bewoners. De lift is geheel vernieuwd en stopt nu op de begane grond, aan de tuinzijde. De gemeente knapt de tuin op zodra de laatste werkzaamheden klaar zijn.

Joop ten Brink, senior vastgoedontwikkelaar van Mitros:

“Wij zijn heel trots op dit mooie resultaat! De woningen zijn energiezuiniger door betere isolatie en bewoners koken nu op inductie. Het geheel is hierdoor comfortabeler en duurzamer.”

 
Werk aan de 10-hoog flats

Mitros heeft bijna 2000 woningen in 10-hoogflats in Overvecht. Deze flats worden de komende jaren allemaal aangepakt zodat ze duurzaam, energiezuinig, comfortabel en aantrekkelijk worden. ACA is het eerste project. Het volgende project is de Cleopatra- en Jeanne d’Arc-dreef. Dat lijkt op ACA, ligt 500 meter verderop en heeft ook 362 woningen. Mitros en Hemubo hebben met de architect en de bewonerscommissie het plan gemaakt. De werkzaamheden starten in het voorjaar.

Tekst: Mitros / Hemubo

 

load more hold SHIFT key to load all load all
Back to top