Alliantie Seniorvriendelijk Overvecht

Dreefnieuws ouderenspecial wethouder diepeveen eerste exemplaar 1600De Alliantie Seniorvriendelijk Overvecht is een netwerk van en voor senioren in de wijk. Het doel van de alliantie is om als duurzaam en effectief netwerk van wijkorganisaties, initiatieven en actieve senioren(organisaties) concrete verbeteringen voor senioren door te voeren in de wijk Utrecht Overvecht.

Dat kan zich richten op betere afstemming tussen wijkorganisaties, de informatievoorziening goed laten aansluiten op de doelgroep (zoals met een speciale Dreefnieuws editie) en inspringen op acute signalen (beeldbellen voor meer verbinding voor senioren in tijden van corona).

Alles wat we samendoen moet bijdragen aan prettiger wonen voor senioren in de wijk!

 

Netwerk van Alliantie Seniorvriendelijk Overvecht

Organisaties die zich daar onder andere voor inzetten zijn: 

 • DOCK
 • Wijkplatform Overvecht
 • U Centraal
 • Bibliotheek Utrecht
 • Buurtteam Sociaal
 • Careyn
 • Attifa
 • SportUtrecht
 • COSBO

 

Dit doen zij in samenwerking met de gemeente en nog veel meer organisaties en bewoners. Er is ook een periodieke nieuwsbrief vanuit het netwerk gericht op alles dat te maken heeft met oudere bewoners en Overvecht.

Contact

Meer weten over de alliantie of wilt u aansluiten bij de nieuwsbrief of een bijeenkomst?
Neem dan contact op met Nadja van Kessel (DOCK) via telefoonnummer 06-5991 6563
of stuur een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

cover dreefnieuws april 2021 ouderenspecialDreefnieuws Ouderenspecial

Waar vinden senioren in Overvecht informatie op maat? In deze nieuwe unieke Ouderenspecial van Dreefnieuws (het magazine van Echt Overvecht! Gemaakt op verzoek van de Alliantie Seniorvriendelijk Overvecht. Een prachtig bewaarmagazine boordevol goede tips en nieuws op maat van en voor ouderen in Overvecht. Een klankbordgroep van tien ouderen, heeft afgelopen maanden wekelijks meegedacht over de inhoud en feedback gegeven op de ideeën. De vrijwilligers van Dreefnieuws gingen daarna hard aan de slag om mooie foto’s te maken en mensen te interviewen.

Het resultaat, deze Ouderenspecial is vanaf 8 april huis-aan-huis bezorgd bij alle 14.000 huishoudens in Overvecht. Ook ligt hij op 20 locaties om af te halen. Met daarin aandacht voor diverse ouderenactiviteiten in de buurthuizen, een handige telefoon- en adreslijst, plattegrond van Overvecht met alle brievenbussen en pinautomaten, informatie over Buurt Mobiel, bewegen voor ouderen, vraagstukken rondom wonen, vrijwilligerswerk, activiteiten thuis, Informatiepunt Bibliotheek, mantelzorg, gezond in Overvecht, tips voor veiligheid in huis, informatie over dementie, digitaal vaardig worden etc. Met veel mensen uit de wijk, zichtbaar en herkenbaar.

De Ouderenspecial is ook online te lezen via deze link

Evaluatie Dreefnieuws ouderenspecial

Binnen de Alliantie Seniorvriendelijk Overvecht is gestart met de evaluatie van de Dreefnieuws Special voor ouderen. Vult u hem ook in? Dank u wel!
Klik hier om de evaluatie te starten

 

Alliantie Seniorvriendelijk Overvecht bij U in de Wijk

U in de Wijk televisie was aanwezig bij de lancering van de Dreefnieuws ouderenspecial. Wij spraken daarvoor met leden van de Alliantie Seniorvriendelijk Overvecht. 

Bekijk het item hieronder terug: 

 

Nieuws en informatie van de alliantie lees je hieronder:

 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
Back to top