Sportprijs Utrecht 2019: Bourdif Gym uit Overvecht beste sportvereniging

SportprijsUtrecht 2019 winnaarsBourdif Gym uit Overvecht won woensdag 12 februari de Sportprijs Utrecht 2019 als beste sportvereniging van onze stad! De winnaars van de verschillende sportprijzen werden bekend gemaakt tijdens een feestlijke avond in de Jaarbeurs Utrecht. Lisa Bunschoten (parasnowboarder) en Ilias Ennahachi (kickbokser) zijn uitgeroepen tot sportvrouw en sportman van de stad Utrecht. 

Je sportieve passie ontdekken

In april 2017 begon Khalid Bourdif zijn vereniging in een zaaltje op het bedrijventerrein Nieuw Overvecht. Khalid is als tweevoudig Europees kickbokskampioen niet zomaar iemand. Zijn gym trok de aandacht van de jeugd uit de buurt. Inmiddels telt de club 300 leden - van kinderen tot ouderen - en daarmee barst het zaaltje uit zijn voegen.

Khalid leidt zelf trainers op, maakt van recreanten wedstrijdvechters en heeft sponsoren gevonden die willen bijdragen in de kosten voor het materiaal voor de jonge leden. De jury van de Sportprijs Utrecht beloont de kans die Bourdif Gym de jeugd geeft om een sportieve passie te ontwikkelen met een nominatie.

Wielerronde Vuelta in Utrecht

Op deze mooie avond werd natuurlijk ook vooruit gekeken naar hét grote sportevenement dit jaar. In augustus komt de Vuelta (wielerronde van Spanje) naar Utrecht en Overvecht. SportUtrecht en Wielerplatform Utrecht gaan daarom verschillende activiteiten organiseren. Bijvoorbeeld de Vuelta Fietshub, een rondreizend fietsdorp dat vanaf april verschillende wijken en steden in de provincie Utrecht bezoekt. In de Fietshub komen sport, cultuur, educatie en feest samen. Een leuk onderdeel is al bekend: een mobiele 'pumptrack' (een baan voor BMX-fietsen). 

De organisatie van de Sportprijs Utrecht was in handen van SportUtrecht in opdracht van de gemeente Utrecht en werd mede mogelijk gemaakt door diverse partners van het jaarlijkse evenement.

Info

Meer over de Sportprijs vind je op sportprijs-utrecht.nl
Meer over Bourdif Gym lees je op bourdifgym.nl
Foto: alle winnaars (Khalid staat 2e van links), door Pjotr Wiese

 

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
Back to top