Mohamed Altalhaoui

Mohamed Altalhaoui woont sinds 1995 in Overvecht en is op allerlei manieren actief in Overvecht. Zijn doel is een veilige en vreedzame wijk creëren.

"Ik ga vaak langs bij de kinderen op de Camposdreef die daar graag een potje voetballen. Ik geef ze aandacht, luister naar hun verhalen en geef ze advies en begeleiding wanneer ze dat nodig hebben. Er komt misschien een voetbalkooi in de Camposdreef. Dan hoeven die kinderen niet meer op straat te spelen, maar veilig in de voetbalkooi. Vanuit de Werkgroep Marokkaanse bewoners Overvecht zijn we met deze voetbalkooi en andere veiligheidsmaatregelen bezig. We willen voor de kinderen een veiliger speelomgeving creëren. De werkgroep is in 2010 gestart en vergadert iedere maand op het wijkbureau. We hebben veel contact met de buurt. We willen dat mensen in de wijk met elkaar gaan praten, dat ze samen activiteiten gaan organiseren. Het hoeft niet heel groots of uitgebreid. Het zou al mooi zijn als buren elkaar wat vaker uitnodigen voor een kopje koffie. Ongeacht welke culturele achtergrond zij hebben. Zelf heb ik toevallig laatst mijn autochtone buren uitgenodigd, ze komen binnenkort koffie bij mij drinken.

Ik voel me goed in Overvecht, ook 's avonds op straat. De politie doet goed werk. Overvecht is een bijzondere wijk met veel ruimte. Voor oud en jong is er gelegenheid om te wonen, winkelen en sporten. Vooral in park De Gagel kom ik graag, zo'n park vind je nergens anders. Ik neem er ook altijd mijn familieleden uit Marokko mee naartoe als ze hier op visite zijn.

 

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
Back to top