Een echte schoolreis voor OBS Overvecht

Bussen, opgewonden kinderen en blije ouders. Vrijdag 19 mei gingen alle kinderen van de OBS Overvecht basisscholen tegelijk op een grote schoolreis. Het ging net als vroeger naar een pretpark, op verzoek van de ouders.

"De mooiste dag van mijn leven"

's Morgens vroeg vertrokken van alle vier locaties van OBS Overvecht grote bussen met kinderen en begeleiders naar speeltuin en pretpark. De jongsten van groep één tot en met vier naar de Julianatoren; kinderen uit groep vijf tot en met acht naar De Efteling. Directeur Nelleke Brouwer: "Er is geen onvertogen woord gevallen. De dag was een groot succes!" De kinderen zijn het zeker met haar eens. Amine (groep 5): "Ik had de tijd van mijn leven toen ik in de Efteling was!" Ali (groep 7) zucht: "Dit was de leukste dag van mijn leven."

De ouders van OBS Overvecht zijn erg tevreden over deze nieuwe opzet. Op hun initiatief zijn er veranderingen doorgevoerd om de schoolreis leuker, veiliger en beter te maken. Voortaan gaat de hele scholengemeenschap eens in de vier jaar groots op schoolreis, gewoon omdat dat zo gezellig is. Veel ouders van OBS Overvecht bewaren goede herinneringen aan hun eigen schoolreizen van vroeger. Met zijn allen in de bus, naar een pretpark. Gewoon voor het plezier en voor de gezelligheid en het liefst in mei, als het lekker weer is en het schooljaar bijna afgelopen is.

Veel aandacht voor de begeleiding

Samen met de ouders is gewerkt aan de kwaliteit en de veiligheid van zo’n pretparkschoolreis, die nu eenmaal stevige eisen stelt aan de begeleiding. Er gaat heel wat vooraf aan deze grote schoolreis, qua voorbereiding van de begeleiders. Nelleke Brouwer: "We hebben een profiel opgesteld van de begeleider die past bij zo’n schoolreis. Ieder kind krijgt een badge met hun naam en andere belangrijke gegevens. Samen met de ouders hebben we een draaiboek gemaakt voor de schoolreis en ook workshops gegeven. Tijdens de workshop ontmoeten alle begeleiders elkaar en worden ze geïnformeerd over het programma en hun rol en hun groepje.’’

De kinderen vonden het in ieder geval prachtig op deze manier. Zoals Lina (groep 7) vrijdag na afloop riep: "Juf, het was de leukste schoolreis van alle scholen!"

Tekst en foto: OBS Overvecht

 

load more hold SHIFT key to load all load all
Back to top