Jolijn de Wolf: visual artist en Mythologisch Instituut

Jolijn de Wolf van Cultuur Platform OvervechtJolijn de Wolf is visual artist en een van de nieuwe partners van het Cultuur Platform Overvecht. We stellen haar graag aan je voor. 

Jolijn heeft een grote nieuwsgierigheid naar de menselijke natuur. Daarom houdt ze zich sinds een paar jaar bezig met community art. Zo heeft ze in 2016 het Mythologisch Instituut opgericht, een platform voor verbinding en verbeelding. Ze organiseert hiermee 'participatieve' kunstprojecten (zeg maar: kunst waaraan je kunt meedoen). 

Mensen verbinden met kunst

Het Mythologisch Instituut is een doorlopend onderzoek naar hoe je verbindingen en gemeenschappen kunt maken met kunst en verhalen. Jolijn gebruikt daarbij humor, spel en hedendaagse mythevorming als belangrijkste onderzoeksinstrumenten.

Hoewel ze niet in Overvecht woont voelt ze zich toch verbonden met dit gebied. Ze heeft hier namelijk veel werk in speeltuinen en buurtwerk gedaan. Ze houdt van werken met mensen met verschillende achtergronden en Overvecht is een plek met een enorme diversiteit. Graag zou ze deze wijk als startplaats gebruiken voor de projecten van het Mythologisch Instituut.

Meer informatie

Wil je een kijkje nemen in haar collectie? Klik hier
Bekijk ook de website van het Mythologisch Instituut
En haar persoonlijke website jolijndewolf.nl

 

 

load more hold SHIFT key to load all load all
Back to top