De Buurtband: vrolijk in coronatijd

De Buurtband foto Fort van de VerbeeldingDe Buurtband is een initiatief van stichting De Wilg en het Fort van de Verbeelding. In Utrecht zijn in diverse wijken vier Buurtbands gestart. Iedereen die ouder is dan 16 jaar kan meedoen. Ook als je nog geen ervaring hebt met muziek maken.

TEKST: Marja de Ruiter | FOTO: Fort van de Verbeelding

Om half twee meld ik me voor de repetitie van de buurtband op de bovenverdieping van buurthuis de Boog. In de grote zaal staan de ramen open. De grond ligt vol met rubbermatten. Dat is nodig om het geluid te dempen als we met de schellenbomen (grote stokken met bellen bovenaan) op de vloer gaan stampen. Dirigent Peter heet ons enthousiast welkom.

Ik tel een aantal mannen en iets minder vrouwen. Sommigen zijn nieuw. We beginnen met het buurtbandlied. Dat klinkt al aardig goed. De liedtekst is te lezen op een groot scherm. De elektrische gitaar zorgt voor de muzikale begeleiding. We oefenen met het ritme. Met een houten stok sla je op de schellenboom en met de boom stamp je weer op de grond. Dat is nog niet zo makkelijk en dan moet je ook nog zingen. Deelnemers die al een aantal keren geweest zijn lukt het steeds beter om in het ritme te blijven. Ze zijn er trots op en laten dat horen ook.

Er zijn zowel Nederlandse als Engelse liedjes, zoals ‘The Lion sleeps tonight’ (uit de film de Leeuwenkoning). Heel bijzonder zijn de batphones: grote gestemde pvc-buizen, waar je met een teenslipper op kan slaan om verschillende tonen te krijgen.

Meedoen?

[Let op: vanwege de corona-maatregelen kunnen veel activiteiten in de wijk niet doorgaan. Neem contact op met de organisatie voor actuele informatie]
De repetitie is elke maandag van 13.30 - 14.30 uur, in buurthuis de Boog, Gambiadreef 60. Je kunt gewoon langs komen. Er is plek voor 15 personen.

Meer informatie

Neem contact op met Daniel Hoekx via 06 416 274 05 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Daniel is nog op zoek naar een vrijwilliger/deelnemer die voor en na de repetitie wil helpen om alles klaar te zetten en op te ruimen.
Concertdatum: 30 januari 2021, locatie nog niet bekend.
Meer info over de Buurtband vind je op de website van De Wilg 

 

load more hold SHIFT key to load all load all
Back to top