Verbonden Verhalen: opening expo Bij de Steef op 13 maart

Verbonden Verhalen Boek - tekening Femme ter HaarEen boek en expositie met unieke getekende levensportretten van Overvechters 

Op vrijdag 13 maart om 17.00 uur presenteert Het Huis van Betekenis (community van tekenaars en creatieven) de expositie Verbonden Verhalen. Negen tekenaars hebben verhalen van Overvechters verwerkt in prachtige beeldverhalen. Het resultaat is een boek en een reizende expositie, die start in de foyer van Bij de Steef!  

Voor ‘Verbonden Verhalen’ gingen negen tekenaars op bezoek bij inwoners van Utrecht Overvecht. Ouderen die er soms al zestig jaar wonen, en nieuwe inwoners die als vluchteling in Overvecht terecht kwamen. Wat zijn hun verhalen? Hoe leven zij? De tekenaars luisterden, keken en lieten hun verbeelding los. Ze tekenden over koffiedames en Eritrese recepten; over 'diamond painting' en pelgrimstochten; over de gevangenis in Homs en de speeltuin in Overvecht. Zo ontstonden beeldverhalen die het hart raken. Alle verhalen kregen een plek in een bijzonder boek, én in de expositie.

Op vrijdag 13 maart ben je welkom om alle getekende beeldverhalen te zien en kennis te maken met de negen tekenaars. Ook de Overvechters achter de verhalen zijn aanwezig. Breng vooral je buren en vrienden mee! Er is live muziek en je kunt om 18.00 uur mee-eten voor €10,- (mail dan wel even je naam naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). 

Info

Wanneer: vrijdag 13 maart vanaf 17 uur.
De expositie loopt t/m vrijdag 24 april (vrij te bezoeken op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur)
Waar: Bij de Steef!, ZIMIHC theater Stefanus), Baziliëdreef 2 in Utrecht Overvecht.
Toegang: gratis. Aanmelden is niet nodig. 
Meer info over het project vind je bij Het Huis van Betekenis.

 

load more hold SHIFT key to load all load all
Back to top