STUT theater Dichtbij 27 maart: Reflections, I do(n't) need you

stuttheater reflections In de voorstelling 'Reflections, I do(n’t) need you' komen drie speciale spelersgroepen samen: een groep vrouwen van Stut Theater, een groep performers uit Los Angeles van Cornerstone Theatre Company, en patiënten en staf van de Utrechtse Van der Hoeven Kliniek. Een heel divers gezelschap, maar verenigd in hun zoektocht naar antwoorden op vragen rond hun identiteit. 

Wie zijn ze? Willen ze blijven wie ze zijn? Een wervelende voorstelling vol met verhalen, muziek en beweging.

COHOST: Unieke internationale samenwerking

Cornerstone, Stut en de Van der Hoeven Kliniek ontmoetten elkaar voor het eerst tijdens het International Community Arts Festival (ICAF) in 2017. Sindsdien is hun vriendschap steeds hechter geworden en werken ze samen onder de naam Project COHOST. Deelnemers van Stut en de Van der Hoeven Kliniek bezochten eerder Cornerstone in Los Angeles om daar met hun samen te werken en vice versa bracht de groep uit LA een bezoek aan Nederland. Ondertussen werkten de drie groepen ieder aan een eigen voorstelling. Stut met een heel diverse groep vrouwen die allen een emancipatieproces doormaken, Cornerstone met ex-gang members van de organisatie Homeboy en de Van der Hoeven Kliniek met staf, patiënten en mensen die in de buurt van de kliniek wonen. 

De unieke samenwerking in COHOST heeft geleid tot een montage-voorstelling waarin alles bij elkaar komt tot één verhaal en die door leden van de drie groepen wordt opgevoerd. 

Door hun verleden, hebben leden van alle drie de groepen zich los moeten snijden van hun oorspronkelijke omgeving of gewoontes. Allen geven ze vorm aan een nieuwe identiteit. Ze onderzoeken hun plek in de maatschappij. Gebaseerd op hun persoonlijke verhalen is een voorstelling tot stand gekomen die draait rond de centrale vraag: wie ben ik zonder de ander?

Info

Datum/tijd: vrijdag 27 maart, start om 20.00 uur uur
Toegang: €10. Met U-Pas / CJP / 65+ €5,00.
Kaartverkoop online via Tcketview (klik hier)
Locatie: ZIMIHC theater Stefanus (Braziliëdreef 2 Utrecht)

Bron: STUT

 

load more hold SHIFT key to load all load all
Back to top