Stichting Overfit: sportlessen in Overvecht

jamna ghoula stichtingoverfit foto carilijnepietersSporten is méér dan alleen lichaamsbeweging, dat hoef je Jamna en Adam van Stichting Overfit niet te vertellen.

FOTO: Carilijne Pieters

Sport verbroedert, sport verbindt, sport is leerzaam en gezond. Deze moeder en zoon geven samen laagdrempelig sportlessen voor vrouwen en kinderen in Overvecht. Samen zijn zij Stichting Overfit. Carilijne Pieters maakte een video over het werk van hun bewonersinitiatief. Zij deed dit in het kader van de wijkaanpak Samen voor Overvecht. 

Meer weten over de wijkaanpak Samen voor Overvecht?

Kijk op echtovervecht.nl/samen-voor-overvecht

Samen voor Overvecht: Stichting Overfit

 

Sporten in de wijk

Sportmogelijkheden te over in Overvecht! In totaal zijn er meer dan 350 verenigingen actief. Teveel om hier te noemen, maar neem eens een kijkje bij 1 van deze aanbieders.

Topsport Overvecht

Overvecht is ook de thuisbasis van het Sport College. Hier studeren jongeren met groot potentieel óf al gevestigde jonge topsporters. De opleiding is zo ingericht dat de jongeren topsport en school kunnen combineren. Overvecht heeft al heel wat jong talent gehuisvest.
De sporters zijn afkomstig van het Nationaal Topsport Centrum (NTC) Waterpolo in Zeist, FC Utrecht en heel veel andere sporten zoals schaatsen, korfbal, judo, rugby, worstelen, motorcross, tennis, hockey, paardensport, wielrennen, ijshockey, basketbal, handbal, sportklimmen, volleybal, atletiek en honkbal. 

Kaart Overvecht

Back to top