Sporten

Overvecht is een sportwijk bij uitstek! Er is een uiteenlopend aanbod aan sportfaciliteiten en de wijk is prachtig groen, zodat iedereen kan wandelen, fietsen en hardlopen. Of je nou buiten, individueel of in een team wil sporten; in Overvecht kan het allemaal. Alle sportmogelijkheden van Overvecht vind je in de Sport- en Beweeggids Overvecht 2014, uitgegeven door Harten voor Sport.

Sporten in de wijk

Sportmogelijkheden te over in Overvecht! In totaal zijn er meer dan 350 verenigingen actief. Teveel om hier te noemen, maar neem eens een kijkje bij 1 van deze aanbieders.

Topsport Overvecht

Overvecht is ook de thuisbasis van het Sport College. Hier studeren jongeren met groot potentieel óf al gevestigde jonge topsporters. De opleiding is zo ingericht dat de jongeren topsport en school kunnen combineren. Overvecht heeft al heel wat jong talent gehuisvest.
De sporters zijn afkomstig van het Nationaal Topsport Centrum (NTC) Waterpolo in Zeist, FC Utrecht en heel veel andere sporten zoals schaatsen, korfbal, judo, rugby, worstelen, motorcross, tennis, hockey, paardensport, wielrennen, ijshockey, basketbal, handbal, sportklimmen, volleybal, atletiek en honkbal. 

Kaart Overvecht

Back to top