Samen voor Overvecht: Urban Street Games bij SVO De Dreef

Urban Street Games, foto: Carilijne Pieters

Op zondag 13 juni konden jongeren uit Overvecht sportief aan de slag tijdens de Urban Street Games. Dit evenement op de velden van voetbalvereniging SVO De Dreef is speciaal voor én door jongeren georganiseerd. Camjo Carilijne Pieters was aanwezig om er een videoreportage van te maken.

Evenement voor jongeren

Tijdens de Urban Street Games zijn er allerlei sport- en straatevenementen voor jongeren tot 17 jaar. Denk aan een panna-arena, een voetbal-doelendoek, kickboksen, basketbal, een bootcamp parcours, BMX-baan, een FIFA-skillgame... Stichting JoU en twintig rolmodellen zijn betrokken bij de organisatie Salim, 18 jaar en geboren in Overvecht, is zo'n rolmodel: "Wij willen een voorbeeld zijn voor de jongeren, om te laten zien wat je wél kan bereiken." Hun boodschap: Waar een wil is, is een weg. Blijf altijd je dromen volgen!

Samen voor Overvecht

Partners die meedoen met de Urban Street Games zijn onder andere Bourdif Gym, De Fietsmeesters, SportUtrecht en FC Utrecht. De gemeente Utrecht ondersteunt het evenement vanuit de wijkaanpak Samen voor Overvecht. Het versterken van het toekomstperspectief van jeugd in onze wijk is een belangrijk speerpunt voor de wijkaanpak. Vandaar dat de gemeente graag een bijdrage levert aan dit evenement. 

Meer weten over de wijkaanpak?

Wil je meer weten over de wijkaanpak Samen voor Overvecht? Kijk dan op de Samen voor Overvecht pagina op onze website.

Film en fotografie: © Carilijne Pieters. Benieuwd naar ander werk van Carilijne? Surf dan door naar haar website

Video-reportage Urban Street Games

Bekijk hieronder de video-reportage van Carilijne over de Urban Street Games.

Back to top