Wijkambassadeur Anna Klaassen

Hoelang woon je al in Overvecht?

Wij zijn twee jaar geleden in Overvecht komen wonen. We hadden een huurappartement in Zuilen, in Overvecht Noord hebben we een eengezinswoning gekocht.

Wat doe je voor de wijk Overvecht?

Ik heb het initiatief genomen om een bootcampgroep te starten. Utrecht heeft mooie parken en speeltuinen waar goed gesport kan worden. Ik heb een professionele trainer gevraagd die wel les wilde gaan geven. En samen met andere vrouwen uit de wijk hebben we een groep verzameld die groot genoeg is om te gaan starten met trainen. We sporten iedere dinsdagavond.

Daarnaast vind ik het belangrijk om naar elkaar om te zien in de wijk en hebben we bijvoorbeeld een appgroep voor moeders. Als iemand net is bevallen koken we voor mekaar of als je hulp nodig hebt met het sjouwen van een nieuwe bank helpen we mekaar. Laatst was de auto kapot en de buurman is automonteur geweest en kon helpen. Ook ruilen we onderling spullen en kleding. We zijn aan het kijken of we met wat buren een boot kunnen aanschaffen, met het idee dat iedereen de boot kan gebruiken, ook een gezamenlijke berging voor bijvoorbeeld speelgoed voor de buurtspeeltuin en de boot zou een mooie bijkomstigheid zijn. Dit zorgt voor een communitygevoel.

Wat is je favoriete plek in de wijk?

Het wandel- en fietspad aan de Vecht.

Waar ben je trots op?

Overvecht is een groene wijk, aan de rand van de natuur. Op het stukje waar wij wonen is de wijk ruim opgezet, b.v ruime woningen, met rondom veel parken en leuke speeltuintjes, waardoor het prettig leven is.

Wat is je wens voor de wijk?

Dat er minder flats komen waardoor er genoeg ruimte is voor iedereen om te leven. En dat we vriendelijk blijven naar elkaar en elkaar helpen indien nodig. Dat er nog meer mensen in de parken in de zomer gaan picknicken. Beter schoolaanbod, meer horecagelegenheid en nog meer ontmoetings/werkplekken voor ondernemers en kunstenaars. Maar hier zijn al ontwikkelingen in, bijv. bij DeBuurt op de NPD-strook tegenover het groot winkelcentrum.

Lees meer over de wijkambassadeurs van Overvecht

 

 

Dit zijn de Wijkambassadeurs van Overvecht

Back to top