Blog: Seizoensconcerten

Waar we vorig jaar al in december ruimschoots konden genieten van heerlijk winterweer met zelfs een flink pak sneeuw, moesten we het dit jaar langer wachten. Het leek erop alsof Koning Winter, de Engelsen spreken van Jack Frost, er dit jaar weinig zin in had. Schoorvoetend heeft hij nu dan eindelijk van zich laten horen, aangespoord tijdens de wintereditie van het Seizoensconcert in Overvecht.

Op zaterdag 28 januari vond het eerste Seizoensconcert van 2012 plaats in het net opgeknapte Cultuurhuis Stefanus. Elk seizoen wordt geëerd met een eigen concert. De ene keer overdekt in Cultuurhuis Stefanus, de andere keer in de open lucht in het amfitheater van Station Overvecht.

Het is een leuk initiatief dat uit de koker van bewoners van wijk zelf komt. Dankzij de inzet van vrijwilligers en een klein beetje geld uit het leefbaarheidsbudget van de wijk kan dit ludieke initiatief bestaan. De eerste twee Seizoensconcerten vonden in 2011 plaats bij station Overvecht.

Het zet Overvecht als muzikale wijk op de kaart. Je hebt in Utrecht natuurlijk poptempel Tivoli en de Stadsschouwburg, maar Overvecht heeft een eigen amfitheater bij het station. De concerten die daar tot nu toe gehouden zijn waren een groot succes. Wie weet geven Overvechts beroemde muzikale zonen Kyteman en Maroc&Roll er een keer een spetterend concert als het weer eens warmer is.

In de winter is het Cultuurhuis een mooi alternatief om de kou te vermijden. Het publiek kon er zaterdag na de boodschappen genieten van dichter Ruben van Gogh die voordroeg uit eigen werk. Hoofdact vormde close-harmonykoor Zwingin dat als toegift ‘Hit the road Jack’ zong. Daarmee stuurden zij onbewust de winter de straat op.

Hit the road Jack and don't you come back no more, no more, no more, no more.

 

 

Back to top