De Overvecht Column: gordel van creativiteit

3 november 2011

Het gebouw waar vroeger uitgeverij Het Spectrum in zat staat niet langer leeg. De uitgever verhuisde en het gebouw stond lange tijd te koop. Omdat de verkoop niet wilde vlotten heeft een groep kunstenaars het pand betrokken. Overvechts jongste creatieve broedplaats, Das Spectrum, is nu een feit.

In het gebouw van Het Spectrum werden vroeger boeken geredigeerd. Nu wordt er kunst gemaakt. Elke vrijdag, zaterdag en zondag kun je er in de middag een kijkje nemen. Kunst in Overvecht.

Het is niet de enige plek in de buurt rondom Shoppingcenter Overvecht waar creatieve ondernemers zitten. Even verderop zit de Reuzehal met daarin de Vechtclub, verscholen achter de bosjes aan de rand van de parkeerplaats van het winkelcentrum. Sinds 2006 bestaat dit initiatief dat zonder subsidie van de gemeente kan bestaan. Het is een groot succes, zo groot dat de Reuzehal, gevestigd in een voormalig expeditie centrum, uit zijn jasje is gegroeid. Vechtclub XL zal elders in de stad gehuisvest worden.

Weer iets verderop aan de Seinedreef houden de HIK-Ontwerpers kantoor in hun ontwerpgarage. De HIK-Ontwerpers zijn bekend van de kleurrijke geveldoeken aan de flats in Overvecht en natuurlijk de glijbaan bij station Overvecht.

Je zou kunnen zeggen dat dit het culturele epicentrum van Overvecht is. Of een gordel van creativiteit. Een gordel die om Shoppingcenter Overvecht heen hangt. Dit is echter een onderbelicht aspect bij het winkelend publiek. Zet de spotlight op de creatieve ondernemers en betrek de gordel bij het Shoppingcenter. Snoei de bosjes bij de parkeerplaats, gooi de luiken open en zorg er voor dat er een leuke koffietent annex bar geopend wordt.

Het grote voordeel is dat Utrechters het Shoppingcenter goed kennen. Sterker nog, ze staan er zelfs op zondag in de rij bij de AH XL. Zou het niet mooi zijn om het nuttige en het aangename te combineren? Eerst kunst bekijken en daarna boodschappen doen. Parkeren is gratis.

 

 

Back to top