Kinderen basisschool Op Dreef maken kunstwerk van plastic zwerfafval

Foto: Stichting MoveDinsdag 3 maart onthulling afval-kunstwerk!

Leerlingen van groep 7 van basisschool Op Dreef in Overvecht en studenten van studentenvereniging Veritas hebben de afgelopen maanden hard samengewerkt aan een Move-project. Het eindresultaat - een prachtig afval-kunstwerk - krijgt een feestlijke onthulling op dinsdag 3 maart.

Het evenement vindt plaats op basisschool Op Dreef - Dianadreef 27 - van 13.30 tot 14.00 uur. Iedereen is welkom om het kunstwerk te bekijken, een hapje en drankje te nemen én te genieten van het enthousiasme van de kinderen!  

Studenten en schoolkinderen samen

Basisschool Op Dreef doet vanaf oktober 2019 mee aan een Move-project. Stichting Move koppelt basisschoolkinderen uit wijken als Utrecht Overvecht aan studenten. Samen hebben zij een gezamenlijk project opgezet. Het doel is de wijk Overvecht te verbeteren binnen het thema Natuur & Milieu. Tijdens de samenwerking leren de studenten en kinderen elkaars leefwereld kennen. Move stimuleert de kinderen om zelf ideeën te bedenken; ze leren welke invloed zij kunnen hebben op hun eigen omgeving. De studenten helpen deze plannen uit te voeren, maar de ideeën en talenten van de kinderen staan altijd voorop.

Dreefnieuws editie voorjaar 2020 is uit!

Dreefnieuws stapel voorjaar 2020De nieuwe Dreefnieuws nu of binnenkort in je brievenbus

Vanaf deze week zijn onze bezorgers druk bezig om verse Dreefnieuws magazines bij jullie in de bus te stoppen! Natuurlijk zijn ze ook af te halen op de bekende locaties, zoals Wijkbureau Overvecht a/d Amazonedreef. 

Lees Dreefnieuws via ISSUU

Op de cover staat deze keer Daniel Cross, artistiek leider van het Rosa Ensemble in ZIMIHC theater Stefanus. Een van de projecten waar hij aan werkt, is de Muziekroute. Basisschoolkinderen maken daarvoor met een beetje hulp een toffe voorstelling. Verder hebben we een mooi item over Heel Overvecht Fietst. Wist je dat de (wieler) Ronde van Spanje op 14 en 15 augustus in Utrecht is, en dat de ploegentijdrit door onze wijk komt? Een goede aanleiding om fietsen in onze wijk te stimuleren. 

Een greep uit deze Dreefnieuws

Anna gaat voor haar rubriek Getting Together langs bij de Surinaamse Evangelische Broeder Gemeente, die je vindt in de Jeruëlkapel a/d Ivoordreef. Harm vertelt in zijn stuk Straten in Overvecht alles over de Zuidpooldreef. Onze columnist Marga schrijft over een wijze man en waarom hij soms danst...

En we zetten de bibliotheek in het zonnetje. Daar zijn zoveel activiteiten, dat wij ze maar eens op een rijtje hebben gezet. Verder lees je over de Beroepenmarkt, de kortste route naar betaald werk in Overvecht. 

Voorjaarsfeest bij stadsboerderij Gagelsteede vrijdag 20 maart

GA flyer voorjaarsfeest voorkantHeb je al zin in een stukje lente? Kom dan het voorjaar vieren bij Gagelsteede op vrijdag 20 maart! Tussen 14.30 en 17.00 uur is er van alles te doen op de stadsboerderij en in de Voedseltuin Overvecht.

Kom gezellig leuke dingen doen. Er zijn jonge dieren die je kunt bekijken of knuffelen, je kunt lekker spelen op het erf of een boek lezen met Prinses Elsa in het KinderzwerfboekStation. Heb je een beetje groene vingers? Loop dan de Voedseltuin Overvecht binnen en help ze een handje.

Smulsoep uit Voedseltuin Overvecht

Er valt ook veel te smullen, bijvoorbeeld lekkere soep gemaakt door de Voedseltuin Overvecht, een verse pannenkoek gebakken door mensen van Reinaerde, je eigen gepofte popcorn, groentesnacks met heerlijke knoflooksaus en gezonde sapjes. Eten, drinken en enkele activiteiten betaal je met een munt. Iedereen krijgt twee munten gratis, je kunt ze voor 0.50 EUR per munt bij kopen.

Wanneer: vrijdag 20 maart van 14.30 tot 17.00 uur (Gagelsteede is al vanaf 10 uur geopend, maar het feest begint in de middag).
Waar: stadsboerderij Gagelsteede, Gangesdreef 7a in Utrecht.
Web: Utrecht Natuurlijk
Volg Gagelsteede op Facebook

Wijkmagazine Dreefnieuws zoekt schrijvers!

dreefnieuws zoekt schrijvers Dreefnieuws, het magazine voor de wijk Utrecht Overvecht, zoekt enthousiaste schrijvers (vrijwillig). Lijkt het jou leuk om mensen te interviewen, initiatieven in de wijk te bezoeken en er een artikel over te schrijven? Sluit je dan aan bij onze redactie.

Doe mee!

Vier keer per jaar maken wij een mooi magazine, huis-aan-huis verspreid in de wijk, voor en door bewoners. Onze redactieleden nemen interviews af, bezoeken organisaties en initiatieven in de wijk en schrijven daar een artikel over. Doe je mee? Je hoeft geen sterschrijver te zijn, maar je kunt dat natuurlijk wel worden. Belangrijk is vooral je enthousiasme om je voor Overvecht in te zetten. Blader eens door onze laatste magazines om te zien wat voor een leuk blad wij maken. Aanmelden kan door ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Of kom onze online media versterken

Meer interesse in online media? We zijn ook op zoek naar iemand die samen met onze webredacteur en sociale media manager de online media van Stichting Echt Overvecht een impuls kan geven. Misschien vind je het leuk om een van onze Twitteraccounts te beheren of mooie content te maken voor Instagram. Misschien wil je ervaring opdoen met het schrijven voor onze Facebookpagina, met het beheren van een website of heb je een mooi idee voor videocontent? Een mooie vrijwilligersklus met véél impact, die flexibel is in te vullen afhankelijk van het aantal uren dat je eraan wil besteden.

Overvecht in Beeld: verhalen van bewoners en ondernemers gezocht

De Oppasmoeders, foto: Amina HaitouteSerie interviews in Overvecht op film

Er gebeuren heel veel mooie dingen in Overvecht. Om dit zichtbaarder te maken gaan de camjo's Leo Stroeven, Carilijne Pieters, Jeremy Flohr, Verina Agasi en Elsemiek Homminga de wijk in om filmpjes te maken. Ze hebben allemaal een gemene deler: verhalen vertellen met mooi beeld.

Wil jij jouw verhaal delen? 

Met een camera en statief onder de arm worden buurtbewoners en ondernemers, die zich met hart en ziel inzetten voor de wijk Overvecht, geïnterviewd en gefilmd. Zet jij je ook in voor de wijk en wil je dit delen? Of ken je iemand uit de buurt met een inspirerend verhaal? Stuur dan een berichtje naar Wijkbureau Overvecht via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

Je verhaal zal een mooie plek krijgen op de website en sociale media van Dreefnieuws / Echt Overvecht. 

Foto: De Oppasmoeders, door Amina Haitoute. In Dreefnieuws vertelden zij over hun mooie stichting. Als professionele oppassers zorgen zij ervoor dat moeders in Overvecht ongehinderd cursussen kunnen volgen (zie artikel uit Dreefnieuws Herfst 2019) .

Kinder- en jongerenrechtswinkel elke woensdag in Wijkbureau Overvecht

Rechtswinkel gratis advies voor kinderen en jongerenKinderen uit Overvecht en andere wijken kunnen op woensdagmiddag langskomen bij de Kinder- en Jongerenrechtswinkel in het Wijkbureau Overvecht. Maar wie zijn de gezichten achter de rechtswinkel, en waarvoor kun je er terecht? Om dat te weten te komen, gaat Ilona Hulshof in gesprek met Emmy en Elise.

TEKST: ILONA HULSHOF | FOTO: PLIEN PHOTOGRAPHY

Studenten

Emmy (24 jaar) en Elise (21 jaar) zijn allebei student, net zoals alle vrijwilligers van de Kinder- en Jongerenrechtswinkel. Elise studeert Rechten in Utrecht en Emmy is bezig met de masteropleiding Jeugdrecht in Leiden. Via hun studie hoorden ze over de Kinder- en Jongerenrechtswinkel. ‘Ik wilde graag iets inhoudelijks doen naast mijn studie’, vertelt Emmy. ‘Hier kan je ervaring opdoen in de praktijk’, vult Elise aan. De studenten worden bijgestaan door een advocatenkantoor die de rechtswinkel sponsort en als vraagbaak fungeert. En ze krijgen een beurs van de universiteit waarvan ze lezingen en activiteiten kunnen organiseren.

‘Ik wilde iets inhoudelijks doen naast mijn studie’

 
Spreekuur

Elke woensdagmiddag houden de studenten een spreekuur in Overvecht. Dan kunnen kinderen zonder afspraak langskomen. ‘Vaak komen de ouders de kinderen brengen, maar daarna voeren we alleen met het kind het gesprek’, zegt Emmy. Elise legt uit: ‘Dat is een belangrijk recht van het kind. Zo kom je er echt achter wat het kind zelf wil.’

Back to top