Urban Street Games in Overvecht laat jongeren zien wat je kan bereiken

Urban Street Games bij SVO De Dreef, foto: Carilijne PietersOp zondag 13 juni konden jongeren uit Overvecht sportief aan de slag tijdens de Urban Street Games. Dit evenement op de velden van voetbalvereniging SVO De Dreef is speciaal voor én door jongeren georganiseerd. Camjo Carilijne Pieters was aanwezig om er een videoreportage van te maken.

Evenement voor jongeren

Tijdens de Urban Street Games zijn er allerlei sport- en straatevenementen voor jongeren tot 17 jaar. Denk aan een panna-arena, een voetbal-doelendoek, kickboksen, basketbal, een bootcamp parcours, BMX-baan, een FIFA-skillgame... Stichting JoU en twintig rolmodellen zijn betrokken bij de organisatie Salim, 18 jaar en geboren in Overvecht, is zo'n rolmodel: "Wij willen een voorbeeld zijn voor de jongeren, om te laten zien wat je wél kan bereiken." Hun boodschap: Waar een wil is, is een weg. Blijf altijd je dromen volgen!

Samen voor Overvecht

Partners die meedoen met de Urban Street Games zijn onder andere Bourdif Gym, FC Utrecht, SportUtrecht en De Fietsmeesters. De gemeente Utrecht ondersteunt het evenement vanuit de wijkaanpak Samen voor Overvecht. Het versterken van het toekomstperspectief van jeugd in onze wijk is een belangrijk speerpunt voor de wijkaanpak. Vandaar dat de gemeente graag een bijdrage levert aan dit evenement. 

Een dag feest in Overvecht tijdens Buurtcamping Park de Gagel 17 juli

buurtcamping parkdegagel 2021 Er komt een mooi feestje aan in Park de Gagel waar je bij moet zijn! Op zaterdag 17 juli van 12.00 tot 20.00 uur kun je een dag op vakantie in eigen park, op De Buurtcamping Park De Gagel in Utrecht Overvecht.

De buurtcamping is deze keer zonder overnachting, maar mét een heel tof programma vol muziek, dans, workshops, sport- en spel. Natuurlijk is er ook weer een BBQ, kampvuur en 's avonds silent disco! Toegang is gratis!

Er zijn Buurtcampings door heel Nederland te vinden. Overal ontmoeten buurtbewoners elkaar in een leuke, ontspannen vakantie- en festivalsfeer.

Wil jij helpen? 

Er zijn nog vrijwilligers nodig, dus vind je het leuk om te DJ'en, helpen met lampjes ophangen, kids te schminken, te BBQ'en of het kampvuur goed op te stoken? Mail dan even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit kun je zoal doen als vrijwilliger: 

- Optreden (muziek / dans etc.);
- Een activiteit organiseren;
- Barbeque-master te zijn;
- Helpen met aankleding, op- en afbouw;
- Sfeerbeheer / aanspreekpunt zijn.

Of wil je met jouw organisatie op een andere manier meedoen?
Neem dan vooral contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Gemeente en Werkplaats Overvecht onderzoeken buurtaanpak Overvecht Noord

Foto: speelplaats aan de Haifadreef - Ankaradreef (THEMA-dreven), Olivier BeensHaalbaarheidsonderzoek naar ingrepen rond THEMA-dreven, Zambesidreef en Tigrisdreef.

De gemeente heeft de ambitie om Overvecht te versterken met de wijkaanpak Samen voor Overvecht. Ook ligt er een flinke opgave om voor meer woningen te zorgen, en dus ook in onze wijk. De gemeente heeft samen met de Werkplaats Overvecht afgesproken om een onderzoek te starten naar de haalbaarheid in twee buurten in Overvecht Noord.

Het doel is de kansen voor wijkverbetering te onderzoeken. Bijvoorbeeld door het toevoegen van meer woningen, meer aantrekkelijke groene verblijfsplekken, meer ruimte om te sporten en te spelen, en extra maatschappelijke voorzieningen. De Werkplaats is één van de partners waar de gemeente mee samenwerkt in de wijkaanpak.

THEMA-dreven en TiZa-dreven

Vanuit de wijkaanpak lopen in Overvecht Noord twee buurtaanpakken waarin gemeente, woningcorporaties en maatschappelijke organisaties samenwerken. Doel is om de buurten veiliger en schoner te maken en om kansen te vergroten dat mensen hier met plezier wonen. De twee buurtaanpakken lopen in de THEMA-dreven en in de Zambesidreefbuurt. Ook gaan woningcorporaties op diverse plekken in Overvecht aan de slag met het renoveren van flats, waaronder in deze twee buurten.

Culturele Zondag in Overvecht met ZIMIHC en BOKS Cultuurhuis

Werk van fotograaf Rick RindertsmaCulturele Zondag presenteert festival Welkom in...

Culturele Zondag is terug in Overvecht met ZIMIHC theater Stefanus en BOKS Cultuurhuis. Ontdek het programma online en in de wijken tijdens het festival Welkom in… Leidsche Rijn, West en Overvecht. Met muziek van BOKS Cultuurhuis, de Buurtcamping, fotograaf Rick Rindertsma, rapper Jermain Bridgewater en straatorkest Tutti Saxi.

Kunst en cultuur in Overvecht

Een maand lang presenteren cultuurhuizen uit de drie Utrechtse wijken een programma vol kunst en cultuur. Verspreid over de maand juni verschijnen verschijnt het programma online op YouTube.

In de video CZ@Home: Welkom in Overvecht (zondag 27 juni om 15.00 uur online), neemt ZIMIHC je onder andere mee naar de Buurtcamping. Die zal in juli plaatsvinden in Park de Gagel. Ook zie je fotograaf Rick Rindertsma, die onderdeel uitmaakt van de ZIMIHC Kunstroute in Overvecht.

Overvechter en rapper Jermain Bridgewater en straatorkest Tutti Saxi, die meedoen aan de Kunstroute, hebben een mooie plek in het online programma. In twee losse video’s – online op maandag 21 juni en woensdag 30 juni - kun je kijken en genieten van hun optredens.

Renovatie Watertoren aan de Neckardreef in Overvecht kan starten

Watertoren aan de Neckardreef in Overvecht, foto: Olivier BeensOp initiatief van de nieuwe eigenaar komen in de Watertoren aan de Neckardreef in Overvecht woningen en werkplekken. Daarnaast komt er in het park rond de Watertoren een nieuw horecapaviljoen bij de speeltuin en dierenweide. Bewoners en bedrijven in de buurt hebben meegedacht over de plannen. Naar verwachting kan de renovatie eind dit jaar starten en zijn de werkzaamheden in zomer 2022 klaar.

De watertoren is een Rijksmonument. Het monumentale karakter blijft dan ook behouden. De plannen zorgen er voor dat Park de Watertoren een nog aantrekkelijker plek wordt voor ontmoeting, recreatie en waar kinderen veilig kunnen spelen. 

Ouder dan de wijk Overvecht

De Watertoren in Overvecht is gebouwd in 1934, nog ver voor de tijd dat Overvecht werd ontwikkeld. “Het is daardoor altijd een geliefd, markant en herkenbaar onderdeel van Overvecht geweest”, zegt wethouder Klaas Verschuure (Ruimtelijke Ontwikkeling). “Daarom is het belangrijk om zorgvuldig om te gaan met de Watertoren zelf èn het park er om heen. Samen vormen ze één geheel.”

Ideeën voor nieuwe functies: horeca

Sinds de toren haar oorspronkelijke functie voor de waterlevering heeft verloren, zijn er veel ideeën geweest voor een nieuwe invulling. Met buurtbewoners is veel gesproken over de toekomst van de toren. De gemeente heeft alle ideeën uit de wijk verzameld. Velen wilden dat de watertoren een plek zou worden om te eten en te drinken. Om aan deze veel gehoorde wens gehoor te geven, komt er nu ook een horecapaviljoen in het park. Daarbij wordt rekening gehouden met de uitstraling en het vrije uitzicht op de watertoren vanuit de wijk.

Stut Theater speelt voorstelling Van heel dichtbij vanaf 29 mei

stut vanheeldichtbijVanaf 29 mei 2021 speelt Stut Theater de bijzondere voorstelling ‘Van heel dichtbij‘ op locaties in Overvecht en elders in Utrecht.

Stut Theater is hét community theatergezelschap in Utrecht dat kunst en welzijn combineert op een unieke manier. Het gezelschap maakt spraakmakende theatervoorstellingen over maatschappelijke onderwerpen, gebaseerd op persoonlijke verhalen van de spelers. Stut geeft een podium aan mensen die vaak niet gezien en gehoord worden.

Buitentheater in een kubus

In een kubus van 2 bij 2 meter ontmoet je Elias, Ricardo of Christiaan. Drie mannen die hun verhaal vertellen, over hun gevoel van eenzaamheid. In deze tijd, maar ook in andere tijden. Steeds meer mensen voelen zich eenzaam. We bouwen muren om ons heen om de wereld buiten te houden. Maar we hebben anderen nodig. We willen gehoord worden, ons begrepen voelen en zichtbaar zijn.

Back to top