Een goede buur? Raadsbijeenkomst in Overvecht op 20 november

Samosdreef in Utrecht OvervechtRaad in de wijk over wonen in Overvecht

Woensdagavond 20 november komt de Utrechtse gemeenteraad naar Overvecht voor een bijeenkomst over wonen in onze wijk. Wat is ervoor nodig om goede buren te zijn? Iedereen is welkom, meld je aan bij Wijkbureau Overvecht via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Goede buren zijn

In de wijk Overvecht wonen veel mensen bij elkaar. Dat kan heel gezellig zijn, maar soms ook ingewikkeld. Rekening houden met elkaar, elkaar zien, voor elkaar zorgen, de buitenruimte delen, samen zorgen voor de omgeving.

De manier waarop we wonen speelt een rol: Zit je dicht op elkaar of is er veel ruimte voor iedereen? Deel je een flatgebouw met een centrale hal en een gezamenlijke lift, of heb je allemaal een achtertuin met een schutting? Hoe de situatie ook is, de vraagt blijft: Hoe ben je een goede buur en woon je samen prettig in je eigen buurt?

Werken aan prettig wonen

In de aanpak ‘Samen voor Overvecht’ werken we aan de ambitie ‘Plezierig wonen in een meer gemengde wijk’. Daarover gaat Raad in de Wijk in Overvecht op 20 november. We ontvangen u graag in Openbare Basisschool De Klopvaart voor een avond over dat wat we allemaal zijn: een buur.

Welke initiatieven zijn er?

Op de avond staan we stil bij verschillende initiatieven en werkwijzen om goede buren te zijn, van bewoners en woningbouwcorporaties, zoals de ‘buurtambassadeurs’. Daarnaast bespreken we ook wat daar voor nodig is en hoe je goede buren blijft. 

Lichtfestival Glow in the Park komt weer naar Overvecht deze winter

Glow in the Park 2019, foto: Olivier Beens

Zaterdag 18 januari Gagelbos: Glow in the Park

IJsclub Siberia organiseert voor de vijfde keer het mooie Glow in the Park in het Gagelbos, op 18 januari 2020, het grootste festival van Overvecht. We gaan weer lekker banjeren door het magische Gagelbos, waarschijnlijk in de kou, met onverwachte lichtjes, leuke verrassingen en vooral een hoop gezelligheid!

Nooit gehoord van Glow in the Park? Bekijk onze aftermovie van editie 2018.

Lichtpuntjes in het Noorderpark

Bij Glow in the Park draait het om licht; glowsticks, vuurkorven, lichtkunst. Maar ook om theater, dans en muziek, beleven en bewegen in de buitenlucht. Lichtkunstenaars verlichten de paden en de bomen van het Gagelbos. Her en der kom je verhalenvertellers tegen, vuurspuwers, een zangkoor, DJ's, dansers. Onderweg warm je je op bij de vuurkorven.

Wanneer je na de tocht weer aankomt op het festivalterrein drink je bij het grote vuur chocolademelk. Bij verschillende kramen zijn poffertjes, friet, pizza en allerlei andere lekkernijen verkrijgbaar. Natuurlijk zijn er muziekoptredens en silent disco. Kinderen kunnen bij speciale kindertenten naar muziek luisteren, tekenen, geschminkt worden als ijsbeertje en een spelletje doen. 

Sociale Buurtmarkt wintereditie op zaterdag 7 december in Overvecht

Sociale Buurtmarkt 2019 flyer
Winterse Sociale Buurtmarkt bij De Dreef 

Ook in 2019 is er bij De Dreef weer een Sociale Buurtmarkt, voor en door bewoners van Overvecht! Op zaterdag 7 december 2019 van 13.00 tot 16.00 uur vind je op het plein voor De Dreef een  winterse wereld vol kramen, activiteiten, optredens en lekker eten. Iedereen is welkom om te komen kijken, te verkopen, een activiteit te organiseren, op te treden of mee te helpen.

Aanmelden kan via dit aanmeldformulier. Of mail de organisatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wintermarkt

Dit jaar heeft de Sociale Buurtmarkt een winters thema. Denk aan knusse zitjes rondom vuurkorven, warme chocomelk en marshmallows, gezellige lichtjes en een overdekte plek om op te warmen en te genieten van verschillende optredens.

Verkopen

Er kan en mag er flink geshopt worden op de Sociale Buurtmarkt. De markt is er voor winkeliers, ondernemers en organisaties uit (of betrokken met) Overvecht. Zij kunnen een kraam huren om hun diensten, waren en goederen te verkopen. Dat kan van alles zijn: wenskaarten en tassen, zelfgemaakte kaftans, brood en groente. 

Kleurrijk en gezellig wonen in woonvoorziening Panara

Jolanda van Boeyen, foto: Godfried van UtrechtAan de Paranádreef ligt een gezellig appartementencomplex dat liefdevol ‘Parana’ wordt genoemd. Een van de bewoners is Jolanda van Boeyen, 30 jaar. Zij woont hier alweer anderhalf jaar en is bestuurslid van de bewonersvereniging. Wonen in Parana is kleurrijk en gezellig. Ten eerste door de vrolijke kleuren die in het interieur van het gebouw zijn verwerkt en ten tweede door de bewoners. 

TEKST: BERRY DE NIJS. FOTO: GODFRIED VAN UTRECHT

‘Er wonen hier verschillende mensen,’ vertelt Jolanda. ‘Van 20 tot 55 jaar, alleenstaand of samen met een partner. Er wonen studenten, starters, werkenden… echt van alles. Daarnaast hebben we op de bovenverdieping mensen die hier maar kort verblijven via Stichting de TussenVoorziening. Dit is een unieke combinatie. ‘Het maakt wonen hier heel divers en gezellig.’

Sociaal betrokken

Wonen in Parana betekent sociaal betrokken zijn. ‘Natuurlijk heb je gewoon je eigen woning met je eigen voordeur. Maar als ik behoefte heb aan een praatje dan is er altijd wel iemand in een van de algemene ruimtes om een bakkie mee te doen.’ Aan de Paranádreef ligt een gezellig appartementencomplex dat liefdevol ‘Parana’ wordt genoemd. Een van de bewoners is Jolanda van Boeyen, 30 jaar. Zij woont hier alweer anderhalf jaar en is bestuurslid van de bewonersvereniging. 

Bijeenkomst voor (startende) ondernemers in Overvecht op 9 november

Bijeenkomst voor startende ondernemers in Overvecht op 9 novemberGeef je bedrijf een goede start!

Droom je ervan om eigen baas te zijn en wil je graag meer weten over wat daar allemaal bij komt kijken? Of ben je net ondernemer geworden en kun je nog wel wat ondersteuning gebruiken? Bezoek dan de informatiedag voor startende ondernemers in Overvecht op zaterdag 9 november.

Workshops, netwerken en ontmoeten

Op deze bijeenkomst krijg je inspirerende verhalen te horen van ondernemers uit onze wijk Overvecht. Sommigen zijn net begonnen, maar je maakt ook kennis met mensen die een succesvol bedrijf hebben opgezet en organisaties die startende ondernemers ondersteunen. Er zijn vier workshops te volgen, die vragen beantwoorden als: Hoe maak je van een goed idee een bedrijf, hoe haal je een opdracht binnen met een offerte, en hoe zit het met de bedrijfsadministratie en financiën?

Startersidee

Natuurlijk is er ook volop gelegenheid om allerlei ondernemers en organisaties te ontmoeten. Denk aan Power by Peers, BBZ (Bureau Zelfstandigen), Rabobank, The Social Collective, DOK 030, UWV en ondernemersvereniging Nieuw Overvecht. Aan het einde van de bijeenkomst wordt de prijswinnaar van het beste Startersidee bekend gemaakt. De prijs is een coachingstraject, dat helpt bij maken van een bedrijfsplan en het vinden van financiering. Wil je hier kans op maken? Vraag dan om meer informatie bij Wijkbureau Overvecht via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Lees verder... 

 

Avontuurlijke herfstwandeling bij de Gagelplas op donderdag 24 oktober

herfstwandeling ijsclubsiberia 300wIn de herfstvakantie - donderdag 24 oktober van 14 tot 17 uur - organiseert IJsclub Siberia weer een herfstwandeling door het Gagelbos, met vooraf en na afloop leuke activiteiten bij de Ruige Bunkers: leer hoe je vuur maakt, kom ponyrijden, luister naar verhalen, ga winterzwemmen en geniet vooral van de gezelligheid rond het kampvuur! 

Leuk voor kinderen (en ouders)

Tijdens de herfstwandeling vertelt boswachter Noortje alles over het Gagelbos en Noorderpark Ruigenhoek. Maar er is meer te doen. Je kunt op speurtocht door de natuur, meedoen met Bush Yoga met Georgina, avontuurlijk buiten spelen, winterzwemmen (neem badkleding en zwemschoentjes mee), vuur en hutten leren maken, ponyrijden, vissen met een speer, slacklinen (lopen op een koord). 

Teveel om op te noemen! Voor ouders zijn er ook activiteiten. Ga bijvoorbeeld op pad met Vitaliteitscoach Dewi om helemaal in een GOOD MOOD te komen, of met coach Annerieke die je leert om vrijer te worden en BUITEN GEWOON jezelf te zijn. Na afloop geniet je van pannenkoeken, kampvuur, chocolademelk en accordeonmuziek. 

Klik hier voor het hele programma 

Back to top