Echt Overvecht

x

Nieuws uit Overvecht

Cinedreef: Openluchtfilm in park Pernambucodreef zaterdag 28 september

Cinedreef openluchtfilm 2019Zaterdag 28 September is Burendag in Overvecht! En dat vieren we met Cinedreef, een openluchtfilm in het park bij de Pernambucodreef. Een evenement voor en door buren - iedereen is welkom -  met de film 'Demain tout commence'. 

Film kijken in het park

De film Demain tout commence gaat over Samuel (Omar Sy). Hij leeft zijn leven zonder banden of verantwoordelijkheden, aan de kust in het zonnige zuiden van Frankrijk zonder zich veel te vermoeien. Tot één van zijn vroegere veroveringen bij hem een baby achterlaat, Gloria: zijn dochter. Samuel is niet in staat om te zorgen voor een baby en vastbesloten om met het kind terug te keren naar haar moeder. Hij haast zich naar Londen om te proberen haar te vinden, maar zonder succes. Acht jaar later daagt de moeder van Gloria opnieuw op om haar dochter op te halen...

Neem je buren mee! 

Woon jij in Overvecht? En heb je zin om met andere wijkbewoners ontspannen een filmpje te kijken onder de sterrenhemel? Zorg dan dat je er bij bent op 28 september en neem je buren mee!

Toegang is gratis. Locatie is het parkje naast de Pernambucodreef in Overvecht, aangegeven met bordjes vanaf de straat. 

Lees meer...

Film Mijn bijzonder rare week met Tess 28 september in Overvecht

Film Mijn bijzonder rare week met Tess - foto Op zaterdag 28 september organiseert ZIMIHC theater Stefanus, in samenwerking met het Nederlands Filmfestival, een vertoning van de film ‘Mijn bijzonder rare week met Tess’.

De familiefilm 'Mijn bijzonder rare week met Tess' van regisseur Steven Wouterlood komt naar het ZIMIHC theater Stefanus in Overvecht tijdens het Nederlands Film Festival (van 27 september t/m 5 oktober 2019). De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Anna Woltz.

Bang om als jongste van het gezin alleen over te blijven, begint Sam tijdens zijn vakantie op Terschelling vastberaden aan zijn zelfverzonnen alleenheidstraining. Door de ontmoeting met de ongrijpbare Tess, die een groot geheim met zich meedraagt, wordt hij een avontuur in getrokken dat hem doet inzien dat je je familie juist moet koesteren in plaats van ontvluchten. Sam neemt een drastisch besluit waardoor zijn bijzondere vriendschap met Tess op het spel komt te staan en Tess haar leven voorgoed zal veranderen.

Een filmmiddag is pas compleet als je daarna nog lekker wat kan eten. Blijf dus na de film nog even binnen of buiten hangen en geniet van vers gebakken patat mét een verrassing. De bar is open, dus je kan ook wat drinken of een ijsje nemen.

Bezoekinfo

Wanneer: zaterdag 28 september van 15.30 tot 18.30 uur
Waar: ZIMIHC theater Stefanus, Braziliëdreef 2, Utrecht
Ticketprijs voor de film met patat & verrassing is €13,-.
Tickets bestellen en meer info via ZIMIHC 

Lees meer...

Oogstfeest bij Stadstuin Klopvaart op zondag 22 september

Oogstfeest op Stadstuin KlopvaartZoveel oogst, zoveel smaken! Na maanden van zaaien, wieden en verzorgen is het nu tijd om te oogsten. En dat is een (oogst)feestje waard, op zondag 22 september op Stadstuin Klopvaart!

Proef Overvecht

Ontdek meer over de smaken van de oogst op Stadstuin Klopvaart. Wat is jouw lievelingsgroente? En durf je ook eens groente te proeven die je niet zo lekker vindt? Kom naar de gezellige oogstmarkt georganiseerd door Utrecht Natuurlijk en de vrijwilligers van de stadstuin. Iedereen is welkom op de stadstuin (toegang gratis), zondag 22 september van 13.00 tot 16.00 uur a/d Vancouverdreef 70. 

Op het programma o.a.:

- Gezellige kraampjes met diverse oogst en lekkers;
- Kleedjesmarkt voor kinderen; neem je eigen kleedje en spulletjes om te verkopen mee, en zoek een plekje op ons grasveld!
- Avontuurlijke kinderactiviteiten;
- Pizza bakken in de leemoven;
- Relaxen op het terras van De Proeftuin;
- Smullen van de tuinoogst. 

Lees meer...

U in de Wijk Overvecht

header uindewijk overvecht 600

Bekijk hier de laatste video's van U in de Wijk Overvecht, het eigenzinnige programma waarin bewoners het échte gezicht van Overvecht laten zien. Ook elke dinsdag vanaf 18.00 uur te zien op de tv-zender UStad

Zelf aan de slag voor U in de Wijk?

Lijkt het je leuk om zélf items te maken? Wil je Overvecht heel goed leren kennen en mooie ervaring opdoen? U in de Wijk zoekt vrijwilige verslaggevers en cameramensen en zorgt voor begeleiding. Interesse? Mail voor info.

Foto's uit Overvecht

Onze favoriete video's uit de wijk

Er zijn een heleboel leuke video's over onze wijk. Bekijk hier de lijst met onze favorieten. 

Meer video's zien? Bekijk ons kanaal op YouTube! Daar vind je een lijst met onze favoriete video's, de laatste items van U in de Wijk Overvecht, video's over het programma De Versnelling en natuurlijk onze eigen video's. Kijk nog eens onze sfeerimpressies terug van het Voorlees Festival, van het Versnellingsfestival of van Glow in the Park.

Tip: Abonneer je op ons YouTube-kanaal en je mist niets meer.

Wijkblad Dreefnieuws

Lees de nieuwste editie online

cover september 2019

Cultuur in Overvecht

cultuurplatformovervecht 300x

Benieuwd naar het kunst- en cultuuraanbod in Overvecht? Bekijk de leukste tips: 

Cultuur Platform Overvecht

U-Geluid podcast

Podcast over bewonersinitiatief Buurtmobiel

Tips om te doen

Workshop fotobewerken bij Bibliotheek Overvecht

tablet fotobewerken

Wil je leren hoe je foto's bewerkt op de iPad of tablet? Speciaal voor beginners organiseert Bibliotheek Utrecht Overvecht een workshop.

De workshop is op donderdag 26 september van 11.00 tot 12.30 uur. Deelname is gratis, reserveren kan telefonisch op maandag t/m donderdag van 10.00 -12.00 uur (bel 030- 286 18 49) of via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ouderen in de wijk

Deze cursus wordt gegeven in het kader van het project Ouderen in de Wijk. Ouderen kunnen onder andere bij de bibliotheek in Overvecht terecht voor allerlei gezellige activiteiten. Gewoon om mensen te ontmoeten, om te horen over allerlei activiteiten in de wijk, om digitale vaardigheden aan te leren of om te leren over zaken als gezondheid. 

Hou voor alle activiteiten de agenda van Bibliotheek Overvecht in de gaten! 

Lees meer...

Echt Overvecht op Twitter

Volg ons op Facebook

Back to top