Echt Overvecht

x

Nieuws uit Overvecht

Kinderen basisschool Op Dreef maken kunstwerk van plastic zwerfafval

Foto: Stichting MoveDinsdag 3 maart onthulling afval-kunstwerk!

Leerlingen van groep 7 van basisschool Op Dreef in Overvecht en studenten van studentenvereniging Veritas hebben de afgelopen maanden hard samengewerkt aan een Move-project. Het eindresultaat - een prachtig afval-kunstwerk - krijgt een feestlijke onthulling op dinsdag 3 maart.

Het evenement vindt plaats op basisschool Op Dreef - Dianadreef 27 - van 13.30 tot 14.00 uur. Iedereen is welkom om het kunstwerk te bekijken, een hapje en drankje te nemen én te genieten van het enthousiasme van de kinderen!  

Studenten en schoolkinderen samen

Basisschool Op Dreef doet vanaf oktober 2019 mee aan een Move-project. Stichting Move koppelt basisschoolkinderen uit wijken als Utrecht Overvecht aan studenten. Samen hebben zij een gezamenlijk project opgezet. Het doel is de wijk Overvecht te verbeteren binnen het thema Natuur & Milieu. Tijdens de samenwerking leren de studenten en kinderen elkaars leefwereld kennen. Move stimuleert de kinderen om zelf ideeën te bedenken; ze leren welke invloed zij kunnen hebben op hun eigen omgeving. De studenten helpen deze plannen uit te voeren, maar de ideeën en talenten van de kinderen staan altijd voorop.

Lees meer...

Dreefnieuws editie voorjaar 2020 is uit!

Dreefnieuws stapel voorjaar 2020De nieuwe Dreefnieuws nu of binnenkort in je brievenbus

Vanaf deze week zijn onze bezorgers druk bezig om verse Dreefnieuws magazines bij jullie in de bus te stoppen! Natuurlijk zijn ze ook af te halen op de bekende locaties, zoals Wijkbureau Overvecht a/d Amazonedreef. 

Lees Dreefnieuws via ISSUU

Op de cover staat deze keer Daniel Cross, artistiek leider van het Rosa Ensemble in ZIMIHC theater Stefanus. Een van de projecten waar hij aan werkt, is de Muziekroute. Basisschoolkinderen maken daarvoor met een beetje hulp een toffe voorstelling. Verder hebben we een mooi item over Heel Overvecht Fietst. Wist je dat de (wieler) Ronde van Spanje op 14 en 15 augustus in Utrecht is, en dat de ploegentijdrit door onze wijk komt? Een goede aanleiding om fietsen in onze wijk te stimuleren. 

Een greep uit deze Dreefnieuws

Anna gaat voor haar rubriek Getting Together langs bij de Surinaamse Evangelische Broeder Gemeente, die je vindt in de Jeruëlkapel a/d Ivoordreef. Harm vertelt in zijn stuk Straten in Overvecht alles over de Zuidpooldreef. Onze columnist Marga schrijft over een wijze man en waarom hij soms danst...

En we zetten de bibliotheek in het zonnetje. Daar zijn zoveel activiteiten, dat wij ze maar eens op een rijtje hebben gezet. Verder lees je over de Beroepenmarkt, de kortste route naar betaald werk in Overvecht. 

Lees meer...

Voorjaarsfeest bij stadsboerderij Gagelsteede vrijdag 20 maart

GA flyer voorjaarsfeest voorkantHeb je al zin in een stukje lente? Kom dan het voorjaar vieren bij Gagelsteede op vrijdag 20 maart! Tussen 14.30 en 17.00 uur is er van alles te doen op de stadsboerderij en in de Voedseltuin Overvecht.

Kom gezellig leuke dingen doen. Er zijn jonge dieren die je kunt bekijken of knuffelen, je kunt lekker spelen op het erf of een boek lezen met Prinses Elsa in het KinderzwerfboekStation. Heb je een beetje groene vingers? Loop dan de Voedseltuin Overvecht binnen en help ze een handje.

Smulsoep uit Voedseltuin Overvecht

Er valt ook veel te smullen, bijvoorbeeld lekkere soep gemaakt door de Voedseltuin Overvecht, een verse pannenkoek gebakken door mensen van Reinaerde, je eigen gepofte popcorn, groentesnacks met heerlijke knoflooksaus en gezonde sapjes. Eten, drinken en enkele activiteiten betaal je met een munt. Iedereen krijgt twee munten gratis, je kunt ze voor 0.50 EUR per munt bij kopen.

Wanneer: vrijdag 20 maart van 14.30 tot 17.00 uur (Gagelsteede is al vanaf 10 uur geopend, maar het feest begint in de middag).
Waar: stadsboerderij Gagelsteede, Gangesdreef 7a in Utrecht.
Web: Utrecht Natuurlijk
Volg Gagelsteede op Facebook

Lees meer...

U in de Wijk Overvecht

Bekijk hier de laatste video's van U in de Wijk Overvecht, het eigenzinnige programma waarin bewoners het échte gezicht van Overvecht laten zien. Ook elke dinsdag vanaf 18.00 uur te zien op de tv-zender UStad

Foto's uit Overvecht

Onze favoriete video's uit de wijk

Er zijn een heleboel leuke video's over onze wijk. Bekijk hier onze favorieten. 

Meer video's zien? Bekijk ons kanaal op YouTube! Daar vind je een lijst met onze favoriete video's, de laatste items van U in de Wijk Overvecht, video's over de wijkaanpak Samen voor Overvecht en natuurlijk onze eigen video's. Tip: Abonneer je op ons YouTube-kanaal en je mist niets meer.

Wijkblad Dreefnieuws

Cultuur in Overvecht

cultuurplatformovervecht 300x

Benieuwd naar het kunst- en cultuuraanbod in Overvecht? Bekijk de leukste tips: 

Cultuur Platform Overvecht

Tips om te doen

Beroepenmarkt bouw & techniek 4 maart in ZIMIHC

beroepenmarkt 4 maart ZIMIHC

Informatiemarkt over werken in bouw en techniek

Kun je wel wat hulp gebruiken om een baan te vinden? Werk je graag met je handen en ben je op zoek naar afwisseling? Kom op woensdag 4 maart naar de Beroepenmarkt: leren en werken in bouw en techniek. Ook zonder vooropleiding ben je van harte welkom. 

De Beroepenmarkt is gratis, iedereen is welkom: woensdag 4 maart van 10.00 tot 13.00 uur in ZIMIHC theater Stefanus, Braziliëdreef 2, Utrecht. Meld je wel even aan door een e-mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

Lees meer...

Echt Overvecht op Twitter

Volg ons op Facebook

Back to top