Echt Overvecht

x

Nieuws uit Overvecht

Outsider Art te bewonderen op bouwterrein NPD-strook Overvecht

Onthulling Outsider Art op bouwterrein Van Wijnen, met kunstenaar Derk WesselsWerk van o.a. Derk Wessels op bouwplaats Van Wijnen

Op de voormalige NPD-strook in Utrecht Overvecht is vanaf maandag 6 juli 2020 prachtige kunst te zien van vijf ‘Outsider Art’ kunstenaars. De kunstdoeken hangen op de hekken van het Van Wijnen-bouwproject ‘The Cube’ op de hoek Zamenhofdreef / Brailledreef.

Dit is het eerste bouwproject in het land waar de kunst van deze kunstenaars te zien is.

De kunstdoeken zijn gemaakt in een samenwerking tussen Van Wijnen, sociaal adviesbureau Maaike Kluft en Reinaerde atelier ‘De Wijde Doelen’. Deze doeken laten de talenten van vijf Nederlandse outsider kunstenaars met een verstandelijke of psychische beperking op een prachtige manier zien. 

Een van de kunstenaars, Derk Wessels, woont in Overvecht. We kennen hem onder andere van wandtekening ‘De Vogel’ aan de Lauwerecht 55 in Utrecht. Aan hem de eer om bij het fotomoment van het kunstproject aanwezig te zijn en aandacht te geven aan dit bijzondere project. Vanaf volgende week hangen de kunstdoeken ook bij een nieuwbouwproject van Van Wijnen aan de Achtergracht in Weesp.

Buurtbewoners betrekken bij bouwproject

Anneke Lips van Van Wijnen: “Al vanaf de ontwikkeling van dit project omarmen we samen met onze samenwerkingspartners IC Netherlands, The FIZZ en Gemeente Utrecht maatschappelijke initiatieven om de buurtbewoners in Overvecht te betrekken bij de bouw van dit project. Bijzonder dat de kunst van een bewoner uit Overvecht nu op onze bouwplaats prijkt en omwonenden hiervan kunnen meegenieten.”

Lees meer...

Wethouder Voortman geeft startsein voor Beroepentuin Overvecht

wethouder linda voortman opent beroepentuin overvecht Snel aan het werk in bouw en techniek

Wethouder Linda Voortman opende maandag 29 juni 2020 de deuren van de Beroepentuin in Overvecht. Dit voorjaar startte de Gemeente Utrecht al een pilot in het kader van de wijkaanpak Samen voor Overvecht.

De Beroepentuin is een initiatief dat in Rotterdam veel mensen aan een baan heeft geholpen. Het doel in Overvecht is om werkzoekenden op te leiden tot bijvoorbeeld elektromonteur, zonnepaneelmonteur of bouwmedewerker. Vanwege corona liet de officiele start een paar maanden op zich wachten. 

Maak kennis met technische beroepen

In de Beroepentuin maken deelnemers gedurende twee weken lang kennis met verschillende beroepen in bouw en techniek. Zeker nu vanwege corona er meer mensen op zoek zijn naar werk, is dit belangrijker dan ooit. Utrecht kan deze investering in werk en opleiding goed gebruiken. Deelnemers kunnen zelf aan de slag met allerlei materialen. Hierdoor krijg je een goed idee van wat echt bij je past.

Na twee weken Beroepentuin sta je voor de keuze om bijvoorbeeld een leer-werktraject te beginnen met zicht op vast werk. De Beroepentuin is gestart met leerwerktrajecten voor assistent elektromonteur, assistent loodgieter, assistent zonnepanelenmonteur, assistent timmerman en infra werk. De Beroepentuin is gevestigd aan de Gageldijk 182, in de buurt van Fort de Gagel (misschien ken je de kassen op dit terrein als 'Deining in de Kas').

Lees meer...

Zomereditie Dreefnieuws is uit, nu of binnenkort in je brievenbus

cover juni 2020Er is weer een verse Dreefnieuws uit, de juni-zomereditie! Ons covermodel is deze keer Nina Mathijsen. Zij is een van de tekenaars van het boek Verbonden Verhalen, de getekende verhalen van oude en nieuw bewoners van Overvecht.

Het wijkmagazine Dreefnieuws ligt deze week of binnenkort bij jou in de brievenbus. Wil je Dreefnieuws ook online lezen? Dat kan via ISSUU

Dreefnieuws in corona-tijden

Wat een mooie acties zijn er ontstaan tijdens de coronacrisis. Je leest er veel over in dit magazine. Maar behalve mooi is deze tijd natuurlijk ook moeilijk. Veel mensen hebben te maken met angst en verlies. Zelfs een van onze redactieleden kreeg corona, en is nog niet helemaal genezen.

Maar als we iets kunnen leren van deze tijd is dat we samen heel veel kunnen bereiken. In deze wijk is veel warmte, dat zie je in tijden van corona: mondkapjes worden gemaakt bij i-did, poëzie verschijnt op de trappen, het Sjanghaipark leeft (al 50 jaar), er zijn muziekoptredens bij de woonzorgcentra, kerken organiseren bootcamps en we doen boodschappen voor elkaar. Deze tijd heeft ons geleerd: Overvecht, dat doen we samen! 

Lees meer...

U in de Wijk Overvecht

Bekijk hier de laatste video's van U in de Wijk Overvecht, het eigenzinnige programma waarin bewoners het échte gezicht van Overvecht laten zien. Ook elke dinsdag vanaf 18.00 uur te zien op de tv-zender UStad

Foto's uit Overvecht

Onze favoriete video's uit de wijk

Er zijn een heleboel leuke video's over onze wijk. Bekijk hier onze favorieten. 

Meer video's zien? Bekijk ons kanaal op YouTube! Daar vind je een lijst met onze favoriete video's, de laatste items van U in de Wijk Overvecht, video's over de wijkaanpak Samen voor Overvecht en natuurlijk onze eigen video's. Tip: Abonneer je op ons YouTube-kanaal en je mist niets meer.

Wijkblad Dreefnieuws

Cultuur in Overvecht

cultuurplatformovervecht 300x

Benieuwd naar het kunst- en cultuuraanbod in Overvecht? Bekijk de leukste tips: 

Cultuur Platform Overvecht

Tips om te doen

Zomer Express: sport en cultuur in je zomervakantie

Zomerexpress zimihc overvecht flyervoorkantWil je in de zomervakantie lekker bewegen en aan de slag gaan met je fantasie en creativiteit? Stap op de Zomer Express, voor kinderen van 6-12 jaar! 

Ga mee op reis in Overvecht en laat je verrassen! In vier ochtenden ga je aan de slag met sport en cultuur (elke week een ander thema). Samen met een groep kinderen werk je naar een eindpresentatie toe. 

Data & Programma

De Zomer Express is in de 1e, 3e en 5e week van de zomervakantie van dinsdag t/m vrijdag (je geeft je op voor één of meerdere weken). Kosten zijn €20- per week of gratis met een U-pas. Kun je geen €20,-  betalen en heb je ook geen U-pas? Laat het weten, iedereen mag meedoen!

21 t/m 24 juli: atletiek & muziek
4 t/m 7 aug: fietsen & kunst/theater
18 t/m 21 aug: voetbal & musical/theater

Meedoen?

Opgeven: koop een ticket via deze link. Meer info of vragen: Bel 06 466 627 16 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees meer...

Echt Overvecht op Twitter

Volg ons op Facebook

Back to top