De Bieb is buiten deze zomer, kom verhaal halen!

De bieb is buiten bieb 2021De bieb is buiten deze zomer en komt naar je toe met de mooiste verhalen. De biebfiets toert rond door Utrecht langs parken, speeltuinen en pleinen. Bekijk ter plekke het menu en kies het verhaal dat jij graag wil horen, voor jong en oud. Er zijn ook speciale voorlezers als burgemeester Sharon Dijksma, Ingmar Heytze, nijntje of Mees Kees. Kom ook verhaal halen.

Biebfiets in parken, speeltuinen en pleinen

Bibliotheek Utrecht trekt erop uit deze zomer. Zes weken lang, van zaterdag 17 juli tot en met zondag 29 augustus, gaat de bieb naar buiten. Op toer door Utrecht met een speciale biebfiets. Om voor te lezen in parken, speeltuinen en op pleinen. Je kunt de biebfiets tegenkomen bij stadsboerderij Gagelsteede, het Moskeeplein, Molen de Ster, Speeltuin Anansi, Fort Luna, Berlijnplein, het Wilhelminapark, AZC Joseph Haydnlaan, Roberto’s ijssalon, Amelisweerd. Of op een andere verrassende plek.

Kies je verhaal

Op het menu in de biebfiets staan griezelverhalen, stadspoëzie, romantische verhalen of verhalen om te lachen. Voor jong én oud. Je kiest ter plekke welk verhaal de bibliotheekmedewerker gaat voorlezen. Regelmatig is er ook een speciale voorlezer, zoals burgemeester Sharon Dijksma en acteurs Leendert de Ridder (Mees Kees), Marianne van Houten (nijntje) en Edo Brunner. Ook dichter Ingmar Heytze en bibliotheekdirecteur Deirdre Carasso komen voorlezen.

Kijk voor meer informatie hier.

Reizend Lab

Ook het Reizend Lab van de bieb trekt naar buiten deze zomer, naar de speeltuin toe. Kom robotjes programmeren, tekenen met een 3D-pen of je eigen stop-motionfilm maken. Bij het Reizend Lab kun je het allemaal uitproberen. Je hoeft je vooraf niet op te geven. Je vindt het Reizend Lab deze zomer in speeltuin De Kameleon, Anansi, Gagelsteede, Fort Luna en in Brede School Het Zand. Gratis toegankelijk, voor 7-12 jaar.

Kijk op hier voor alle locaties en tijdstippen.

Zomeractie

Van 12 juli tot en met 29 augustus biedt Bibliotheek Utrecht een voordelig abonnement aan: een jaar lang onbeperkt lenen voor €30 in plaats van €55.
En voor wie zonder abonnement af en toe een boek wil lenen à €2 per keer, is er de NUpas.

Zomeropeningstijden

Van maandag 19 juli t/m zondag 29 augustus geldt het zomerrooster met aangepaste openingstijden

 

Ontdek cultuur in de wijk Overvecht

Cultuur Platform Overvecht (CPO) zet cultuur in Overvecht op de kaart. Van theater en concerten, tot leren tekenen, breien, houtbewerken of Dj'en. En van festivals tot ballet of exposities beeldende kunst. Overvecht heeft bijzonder veel cultuur te bieden. Ontdek wat de wijk in petto heeft. In deze lijst staan organisaties, muzikanten, kunstenaars, enzovoort, die in Overvecht wonen en/of werken (permanent of regelmatig). 

 

Kunstroute

Overvecht heeft veel kunst in de openbare ruimte. In parken, op pleinen, aan gevels. Van metershoge beelden tot kleine verborgen geheimen. De kunstroute Overvecht - gemaakt door HIK ontwerpers - laat je lopend of op de fiets door de wijk trekken en deze kunstwerken ontdekken. De route begint bij Coffeemania op station Overvecht. Je mag de kunstroute gratis downloaden
 

CPO op Facebook

Kaart Overvecht

Back to top