De tuin als expositieruimte: nieuw kunstwerk aan de Vechtdijk

Sculptuur The Collector door Ernest BessemsIn een grote tuin van een oude boerderij aan de Vechtdijk staat sinds enige tijd een nieuw kunstwerk. Het is een opvallende sculptuur van kunstenaar Ernest Bessems: The Collector. Het beeld is onderdeel van de buitenexpositie EXtuin, die de komende maanden in Overvecht is te zien. 

"Niet langer blijf ik onopgemerkt, ik word een baken van hoop, een reden om het huis te verlaten en je eigen wijk met andere ogen te bekijken. Ik ben er voor iedereen die naar buiten wil. Ik ben EXtuin, een Utrechtse voortuin en expositieruimte ineen."

De tuin als expositieruimte, te zien voor iedereen die een wandeling maakt. Juist in deze tijd waarin we veel kunnen wandelen, maar geen musea bezoeken, is dat een fijn idee. 

Het werk van Ernest Bessems is eigenlijk niet alleen een beeld. Er hoort ook een performance bij. Maar ook zonder voorstelling is het werk het bekijken waard. Zelf zegt Ernest over dit werk: "The Collector is een werk over sociale wrijving, waarbij de oudere generatie de manier waarop zij leeft oplegt aan de jongere generatie." Hij staat stil bij zijn eigen opvoeding, zijn worstelingen daarmee en hoe hij daardoor is beinvloed. 

Je vindt dit kunstwerk in de voortuin van de boerderij van Caroline en Jos aan de Vechtdijk, tussen de Vecht en het Vechtzoompark, net boven de sportvelden. Eigenlijk niet te missen.

 

 

Ontdek cultuur in de wijk Overvecht

Cultuur Platform Overvecht (CPO) zet cultuur in Overvecht op de kaart. Van theater en concerten, tot leren tekenen, breien, houtbewerken of Dj'en. En van festivals tot ballet of exposities beeldende kunst. Overvecht heeft bijzonder veel cultuur te bieden. Ontdek wat de wijk in petto heeft. In deze lijst staan organisaties, muzikanten, kunstenaars, enzovoort, die in Overvecht wonen en/of werken (permanent of regelmatig). 

 

Kunstroute

Overvecht heeft veel kunst in de openbare ruimte. In parken, op pleinen, aan gevels. Van metershoge beelden tot kleine verborgen geheimen. De kunstroute Overvecht - gemaakt door HIK ontwerpers - laat je lopend of op de fiets door de wijk trekken en deze kunstwerken ontdekken. De route begint bij Coffeemania op station Overvecht. Je mag de kunstroute gratis downloaden
 

CPO op Facebook

Kaart Overvecht

Back to top