Creatieve cursussen voor Overvechters met gezondheidsklachten

foto cursist in beeldCursus In Beeld van Stichting Blauwlicht start 4/5 maart

Ken jij buurtbewoners die in deze lastige corona-tijden last hebben van bijvoorbeeld somberte of eenzaamheid? Op 4 en 5 maart 2021 begint er weer een nieuwe cursus In Beeld, gegeven door Stichting Blauwlicht. Aan de hand van foto-opdrachten ontdekken deelnemers waar ze energie van krijgen. Met de cursus - gegeven in buurtcentrum de Jager - krijg je meer grip op je eigen gezondheid.

FOTO: cursist In Beeld 

Alle bewoners van Overvecht met gezondheidsklachten kunnen meedoen. In twaalf bijeenkomsten ontdekken deelnemers waar ze energie en goede zin van krijgen. Dat gebeurt vooral met hulp van fotografie; beelden hebben immers (vaak) meer kracht dan woorden. Bovendien richt je met fotografie automatisch je blik weer naar buiten. Deelnemers geven dan ook aan veel baat te hebben bij de bijeenkomsten. Ze ontmoeten nieuwe mensen en gaan meer ondernemen. "Ik begin met fotografen, ik begin met leven", aldus een van de deelnemers. 

Blauwlicht werkt samen met praktijkondersteuners huisartsenzorg, buurtteams en andere zorgverleners in de wijk. Zij verwijzen bewoners door naar de cursus. Op donderdag 4 maart en vrijdag 5 maart starten twee nieuwe groepen in buurthuis De Jager, uiteraard onder de geldende RIVM richtlijnen. De cursus In Beeld maakt deel uit van het programma Krachtige Basiszorg Overvecht

Wil je meedoen? Laat het je buurtteam-medewerker of praktijkondersteuner huisarts weten. 

Meer info

Data: Er starten groepen op donderdagochtend 4 maart en vrijdagochtend 5 maart.
Doelgroep: Bewoners in Overvecht met gezondheidsklachten.
Locatie: Buurtcentrum de Jager, Teun de Jagerdreef 1 in Overvecht.
Contact: bel of mail een van de projectleiders, Jacqueline Besemer of Jeanne Klaassen, zie de contactpagina.

Bron: Stichting Blauwlicht

Deelnemers aan het woord

 

Ontdek cultuur in de wijk Overvecht

Cultuur Platform Overvecht (CPO) zet cultuur in Overvecht op de kaart. Van theater en concerten, tot leren tekenen, breien, houtbewerken of Dj'en. En van festivals tot ballet of exposities beeldende kunst. Overvecht heeft bijzonder veel cultuur te bieden. Ontdek wat de wijk in petto heeft. In deze lijst staan organisaties, muzikanten, kunstenaars, enzovoort, die in Overvecht wonen en/of werken (permanent of regelmatig). 

 

Kunstroute

Overvecht heeft veel kunst in de openbare ruimte. In parken, op pleinen, aan gevels. Van metershoge beelden tot kleine verborgen geheimen. De kunstroute Overvecht - gemaakt door HIK ontwerpers - laat je lopend of op de fiets door de wijk trekken en deze kunstwerken ontdekken. De route begint bij Coffeemania op station Overvecht. Je mag de kunstroute gratis downloaden
 

CPO op Facebook

Kaart Overvecht

Back to top