Appeltaartconcert 28 september: De Chinese Nachtegaal

Karin Strobos, foto: Keke KeukelaarAppeltaartconcerten in ZIMIHC theater Stefanus

Op maandag 28 september 2020 is er weer een appeltaartconcert in ZIMIHC theater Stefanus in Utrecht Overvecht. Vanwege de corona-maatregelen zijn er twee concerten: om 10.00 uur en om 11.30 uur. Een kaartje kopen kan, maar hoeft niet. Je kunt ze bestellen via de website van Stichting Appeltaartconcerten.

Deze maandag kun je genieten van een puntje appeltaart én van de wereldpremiere van de muziekvoorstelling 'de Chinese nachtegaal en de keizer'. Het is een poëtisch sprookje, geschreven door de beroemde Hans Christian Andersen in de 19e eeuw, dat nieuw op muziek is gezet. Misschien ken je het sprookje uit het Sprookjesbos van de Efteling of weet je heel toevallig dat er een beeld van deze keizer met zijn nachtegaal bestaat in het Sjanghaipark in Overvecht... Vertelster en zangeres Karin Strobos en haar ensemble spelen vandaag de voorpremiere (10.00 uur) én de premiere (11.30 uur).

Hou de website van Stichting Appeltaarten in de gaten voor updates. Mocht je je niet lekker voelen op de dag van het concert en symptomen hebben die kunnen duiden op corona, blijf dan thuis! 

Info

Waar: ZIMIHC theater Stefanus, Braziliëdreef 2, Utrecht Overvecht
Wanneer: maandag 28 september 2020 om 10.00 en 11.30 uur
Tickets verkrijgbaar bij Stichting Appeltaartconcerten (kies de juiste datum in de speellijst). 

 

Ontdek cultuur in de wijk Overvecht

Cultuur Platform Overvecht (CPO) zet cultuur in Overvecht op de kaart. Van theater en concerten, tot leren tekenen, breien, houtbewerken of Dj'en. En van festivals tot ballet of exposities beeldende kunst. Overvecht heeft bijzonder veel cultuur te bieden. Ontdek wat de wijk in petto heeft. In deze lijst staan organisaties, muzikanten, kunstenaars, enzovoort, die in Overvecht wonen en/of werken (permanent of regelmatig). 

 

Kunstroute

Overvecht heeft veel kunst in de openbare ruimte. In parken, op pleinen, aan gevels. Van metershoge beelden tot kleine verborgen geheimen. De kunstroute Overvecht - gemaakt door HIK ontwerpers - laat je lopend of op de fiets door de wijk trekken en deze kunstwerken ontdekken. De route begint bij Coffeemania op station Overvecht. Je mag de kunstroute gratis downloaden
 

CPO op Facebook

Kaart Overvecht

Back to top