Stut voorstelling BuitenGewoon 5 oktober bij ZIMIHC

Stut voorstelling BuitenGewoon Maroussia Anthonise'Dames en heren, jongens en meisjes, welkom! Ik wil u graag van te voren waarschuwen. Wat u hier zo meteen gaat zien, kan als zeer schokkend worden ervaren. Ik vraag u niet te gillen. Maak geen oogcontact. En blijf in uw stoelen zitten. Dat is voor uw eigen veiligheid…'

Op zaterdag 5 oktober gaat de nieuwe voorstelling BuitenGewoon van Stut Theater in première, gemaakt en gespeeld door mensen die zich wel eens een buitenbeentje voelen. BuitenGewoon speelt zich af in het circus. Sterker nog, je bent van harte welkom bij een 'freakshow' waar je ongegeneerd naar excentriekelingen en buitenbeentjes kunt loeren. 

Voorstelling van en over buitenbeentjes

BuitenGewoon wordt gespeeld door vijf mensen die het gevoel hebben dat ze er niet bij horen en buiten de maatschappij leven. Zij stellen kritische vragen over de inclusieve samenleving door eigen verhalen en ervaringen te delen. Bijvoorbeeld Corrie die een fysieke beperking heeft en zich daardoor vaak onhandig voelt. Of Anton die tegen vooroordelen aanloopt omdat hij Surinaams is. En wat te denken van Els, die na jaren op straat te hebben geleefd uiteindelijk het licht heeft gevonden. BuitenGewoon is een confronterende voorstelling vol humor en zelfspot. Een feest der herkenning voor iedereen die zich wel eens een buitenbeentje voelt. Dit najaar te zien in allerlei wijktheaters en buurthuizen. Kom dat zien!

Speler Suzanne (bron): "BuitenGewoon geeft inzicht in hoe je onbewust mensen labelt en veroordeelt. Het laat je nadenken over verschillende maatschappelijke thema’s en of je jezelf wel eens een buitenbeentje voelt."

Op zaterdag 5 oktober om 20.00 uur gaat de voorstelling in première bij ZIMIHC. Wil je graag komen maar is een kaartje te duur, neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 030 2311801.

Informatie

Wanneer: Zaterdag 5 oktober om 20.00 uur
Waar: ZIMIHC theater Stefanus, Braziliëdreef 2, Utrecht Overvecht
Tickets: Toegang kost €10 (met U-pas/CJP/65+ slechts €5), klik hier om een kaartje te kopen.
Bron/info: stut.nl

Foto's: Maroussia Anthonise

 

Ontdek cultuur in de wijk Overvecht

Cultuur Platform Overvecht (CPO) zet cultuur in Overvecht op de kaart. Van theater en concerten, tot leren tekenen, breien, houtbewerken of Dj'en. En van festivals tot ballet of exposities beeldende kunst. Overvecht heeft bijzonder veel cultuur te bieden. Ontdek wat de wijk in petto heeft. In deze lijst staan organisaties, muzikanten, kunstenaars, enzovoort, die in Overvecht wonen en/of werken (permanent of regelmatig). 

 

Kunstroute

Overvecht heeft veel kunst in de openbare ruimte. In parken, op pleinen, aan gevels. Van metershoge beelden tot kleine verborgen geheimen. De kunstroute Overvecht - gemaakt door HIK ontwerpers - laat je lopend of op de fiets door de wijk trekken en deze kunstwerken ontdekken. De route begint bij Coffeemania op station Overvecht. Je mag de kunstroute gratis downloaden
 

CPO op Facebook

Kaart Overvecht

Back to top