U Make&Move: Sport en Cultuur op het Cruyff Court

Cultuur op de Cruyff Courts logoSamen met Sport Utrecht organiseert ZIMIHC het project U Make&Move om zoveel mogelijk kinderen uit de wijken Overvecht, Kanaleneiland en Leidsche Rijn in aanraking te brengen met sport en cultuur. Zij doen dat met steun van de gemeente Utrecht, het Jeugdfonds Cultuur, de Cruyff Foundation en de Vriendenloterij.

Sport & Cultuurmakelaar 

Binnenkort wordt een sport- en cultuurmakelaar aangesteld die UMake&Move verder gaat invullen.

Cultuur@Cruyffcourts

Een deelproject is een activiteitenprogramma op de Cruyffcourts. Tot half juli is er iedere middag een leuke activiteit op het Cruyff Court in Park de Watertoren in Overvecht. Er zijn bijvoorbeeld workshops Capoeira, fotografie, theater en streetsports, en een middag sport- en cultuurmix. 

Kijk voor links naar de activiteiten van 5 t/m 12 juli in de agenda van ZIMIHC.

 

Ontdek cultuur in de wijk Overvecht

Cultuur Platform Overvecht (CPO) zet cultuur in Overvecht op de kaart. Het CPO werkt voor en met verschillende culturele organisaties die in Overvecht actief zijn. Door zich te verenigen, wordt kunst & cultuur in de wijk beter zichtbaar voor bewoners en instanties.

Van theater en concerten, tot leren tekenen, breien, houtbewerken of Dj'en. En van festivals tot ballet of exposities beeldende kunst. Overvecht heeft bijzonder veel cultuur te bieden. Ontdek wat de wijk in petto heeft. In deze lijst staan organisaties, muzikanten, kunstenaars, enzovoort, die in Overvecht wonen en/of werken (permanent of regelmatig). 

 

Kunstroute

Overvecht heeft veel kunst in de openbare ruimte. In parken, op pleinen, aan gevels. Van metershoge beelden tot kleine verborgen geheimen. De kunstroute Overvecht - gemaakt door HIK ontwerpers - laat je lopend of op de fiets door de wijk trekken en deze kunstwerken ontdekken. De route begint bij Coffeemania op station Overvecht. Je mag de kunstroute gratis downloaden
 

CPO op Facebook

Kaart Overvecht

Back to top