Kunst om elkaar te ontmoeten op het schoolplein

Kunstwerk op het schoolplein van OBO de Gagel en de MattheusschoolDe kinderen van OBO De Gagel en de Mattheusschool kunnen niet wachten tot het echt helemaal klaar is, het bijzondere kunstwerk op hun schoolplein voor het nieuwe schoolgebouw. Kunstenaars Jerke Mulder en Bouke Groen leggen nu de allerlaatste hand aan hun werk. Dit ‘levende’ kunstwerk verbindt beide basisscholen op de Ibisdreef symbolisch met elkaar.

Voor de leerlingen is het vooral een geweldig leuk object dat uitnodigt om op te klimmen, spelen, ontdekken en elkaar te ontmoeten. Deze lente zitten de kinderen dus lekker in de zon te kletsen, óp het nieuwe kunstwerk! 

Vrijdag 17 maart is dit kunstwerk officieel in gebruik genomen. Onderwijswethouder Jeroen Kreijkamp opende samen met twee leerlingen het nieuwe schoolgebouw en het bijzondere speelplein dat de twee basisscholen delen aan de Ibisdreef in Overvecht. 

Namen van alle leerlingen op het kunstwerk

Het kunstwerk is óók bijzonder omdat het -door elkaar- de namen draagt van alle leerlingen van de twee basisscholen. Nieuwe leerlingen krijgen een eigen blaadje aan de boom, met hun eigen naam er op. Kinderen die na groep 8 de school verlaten, schroeven zelf hun blaadje los als ze zijn ‘uitgegroeid’.

Zowel de Mattheusschool als OBO De Gagel zijn een Vreedzame School. De nieuwbouw voor OBO De Gagel en de Mattheusschool aan de Ibisdreef/Nigerdreef maakt deel uit van het Masterplan Onderwijshuisvesting waarin de gemeente Utrecht samenwerkt met de schoolbesturen. De scholen hebben twaalf (!) jaar gewacht op hun nieuwe onderkomen.

U in de Wijk was bij de officiele opening op vrijdag 17 maart. Bekijk hier het item met alle reacties: 

Back to top