Voorstelling '321 Ik Kom'

Stut 321IkKomJongStut houdt de kijker een spiegel voor

Vrijdag 22 april was de première van de voorstelling ‘3 2 1 Ik kom!’ in het ZIMIHC theater Stefanus in Overvecht. Deze voorstelling komt voort uit de workshopserie JongStut, die gericht is op jongeren tussen de 16 en 24 jaar; jongeren die niet vanzelfsprekend met theater in aanraking komen. Zes jonge meiden houden in '321 Ik Kom' het publiek een spiegel voor, waarin je dingen herkent die jonge vrouwen in het dagelijks leven tegenkomen.

JongStut speelt de voorstelling nog op 3 en 4 juni in ZIMIHC theater Wittevrouwen (Bouwstraat 55). Zie voor informatie en reserveren: ZIMIHC theater Wittevrouwen

Gedurfde voorstelling over verborgen verhalen

De speelsters geven een scherpe analyse van verschillende onderwerpen en tonen - naast hun eigen ervaringen - ook verborgen verhalen van jonge vrouwen, die niet op de vloer (durven) staan. De vrouwen gaan uit en willen er goed uitzien. Voor de spiegel maken zij zich op, verkleden zich en praten ondertussen over het leven. Het gaat dan over zaken als liefde, sensualiteit en seksualiteit, je grenzen aangeven, je te veel bloot geven op internet, relaties, God, de dood, en onzeker zijn over je lichaam...

Tussen de scenes door is er zang en dans waarin de thema’s ook aan de orde komen. Dit maakt de voorstelling levendig en prikkelend, en tegelijk humoristisch. De meiden zijn uitdagend naar het publiek toe (daarom wordt ook gevraagd of de mannen vooraan willen gaan zitten). Het publiek wordt sterk bij de voorstelling betrokken.

Het is een aanrader om dit stuk nog te gaan bekijken. Het is een gedurfde voorstelling, waarin zaken aan de orde komen die je als vrouw in het leven kunt tegenkomen en die vrouwen bezighouden, maar waarover niet altijd gepraat wordt. JongStut speelt de voorstelling nog op vrijdag 3 juni en zaterdag 4 juni in ZIMIHC theater Wittevrouwen (Bouwstraat 55 in Utrecht). 

Daarnaast is de voorstelling nog te boeken tot eind 2016. Voor meer informatie hierover: Neem contact op met Kyra Kasel via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tekst: Mart Janssen

Back to top