Vrijwilligers voor U in de Wijk

UindeWijk bannerWijkjournalist, cameraman/vrouw, of editer in je eigen wijk worden?

Woon je in Overvecht, Kanaleneiland, Zuilen, Leidsche Rijn of Ondiep? En wil je jouw wijk versterken met verhalen, camerabeelden of je eigen montagewerk? U in de Wijk ziet je graag als vrijwilliger in hun redactie. U in de Wijk zoekt mensen met enthousiasme, creativiteit en nieuwsgierigheid. Mensen die maatschappelijk betrokken zijn en interesse hebben in hun wijkbewoners. 

U in de Wijk is elke dinsdag op televisie te zien. Op de website van Echt Overvecht vind je altijd de laatste items van U in de Wijk Overvecht. Check eens onze afspeellijst op Youtube voor de nieuwste reportages. 

 

Wat ga je doen?

Vrijwilligers bij U in de Wijk maken bijvoorbeeld filmreportages over verschillende onderwerpen. Dit worden items van 3-5 minuten. Of misschien doe je het camerawerk en/of verzorg je de editing van de verschillende items voor uitzending. Je wordt door professionals getraind en begeleidt. U in de Wijk leert je hoe je items moet voorbereiden, mensen interviewt, filmt en monteert. Eens in de twee maanden is er een redactievergadering.

Meer info? U in de Wijk is een wekelijks programma op UStad tv, gemaakt door vrijwilligers uit de wijken Overvecht en Kanaleneiland, Zuilen, Leidsche Rijn en Ondiep. Zij doen dat onder professionele begeleiding. U in de Wijk laat een duidelijk ander geluid horen dan de gevestigde media: kleinschaliger, met meer oog voor positieve ontwikkelingen en meer oog voor de mensen die de wijk vormen. Zie www.uindewijk.nl. Heb je belangstelling? Dan kun je contact opnemen met Babbe de Thouars: 06-145 68 020.

Back to top