Ontmoetingsbijeenkomst bij Prosific

Ontmoetingsbijeenkomst bij ProsificOp vrijdag 4 december was er een heel bijzondere bijeenkomst bij Prosific in Overvecht (naast Sporthal de Dreef). Onder het genot van een heerlijke lunch ontmoetten Overvechters uit verschillende culturen elkaar. De lunchbijeenkomst was zeer geslaagd volgens de vijftig aanwezigen.

Habiba Chrifi werkt voor een AMWAHT-groep. AMWAHT staat voor "alle (of allochtone) mantelzorgers werken aan hun toekomst". Zij organiseren lotgenoten-bijeenkomsten over diverse onderwerpen. Tijdens deze lunch met Marokkaanse soep en hapjes ging het over contact tussen autochtonen en allochtonen in Overvecht.

Saamhorigheid in de wijk

Hoe kun je - met de aanslagen in Parijs op de achtergrond - mensen in de wijk verbinden met elkaar? 

Onder leiding van Habiba ontstond er een levendige discussie. "Echt contact ontstaat pas als je elkaars taal spreekt. Het is een mooi voorbeeld van een echte ontmoeting tussen culturen, een voorbeeld van hoe je met verschillen en overeenkomsten kan omgaan", schrijft Mart Janssen, die aanwezig was bij de bijeenkomst. Mart geeft regelmatig taallessen en ziet dit onderwerp daar regelmatig ter sprake komen.

Wil je meer weten over dit project? We brengen je graag in contact met de initiatiefnemers.

Back to top