Expogroep organiseert bijzondere kunstexpositie bij Younity: Through a Window

Op woensdag 13 oktober tussen 16.00 en 18.00 uur is de feestelijke opening van de nieuwste tentoonstelling van de Expogroep van WIJ 3.0 Ghanaplein. De expositie Through a Window is alweer de derde editie na Contrast Tegenstelling in 2021 en Divers en toch samen in 2022. Locatie is de evenementenruimte van Younity op de Jonkvrouw Sanderijndreef 35 in Utrecht Overvecht. Na de opening is de tentoonstelling gratis te bezoeken van 18 t/m 20 oktober, van 25 t/m 27 oktober en van 1 t/m 3 november, tussen 13.00 tot 16.30 uur.

Divers werk te zien

De kunstwerken die zijn te zien variëren in soort en qua materiaal en gebruikte techniek: schilderijen, tekeningen, gedichten, keramiek, een aantal installaties en werken van hout en textiel. De groepsleden komen met name van Ghanaplein in Overvecht, een activeringslocatie van Stichting WIJ 3.0, maar ook uit andere wijken van Utrecht en uit Nieuwegein. Ook naaiatelier Naald & Draad heeft deelnemers in de Expogroep.

De kunstenaars van de Expogroep 2023 zijn: Arjan, Sahar, Carola, Gerald, Paul, Theo, Frank, Marion, Aafke, Thea, Jeffrey, Erik, Laura, Dennis, Pieter Paul, Joana, Maryam en Sophia. Zij werken onder begeleiding van Lenny Claasen, Daniëlle Visser, Isis Torensma en Maghalie Sloot op WIJ 3.0 Ghanaplein in Overvecht. De Expogroep is een dagactiviteit van WIJ 3.0, een allround organisatie voor activering en re-integratie. Zij bieden deelnemers dagactiviteiten, begeleiden naar werk en opleiding, verzorgen trainingen en jobcoaching.

Over de Expogroep

De groep voor 2023 is december 2022 gestart en kwam daarna iedere 2e vrijdagmiddag van de maand bijeen. Deelnemers krijgen dan belangrijke informatie, begeleiders kijken mee naar de voortgang en er zijn gastlessen en excursies. De groepsleden kunnen daarnaast meerdere keren per week zelf aan de slag tijdens de creatieve dagactiviteit Ghana Actief. Deze activiteit is speciaal bedoeld voor inwoners van de gemeente Utrecht met een kwetsbaarheid (wmo-voorziening Sociale Prestatie).

Zomer 2021 schreef Dreefnieuws over de eerste Expogroep in voorbereiding op hun tentoonstelling. Lees het artikel terug via ISSUU. Via deze link vind je meer nieuwsartikelen over de Expogroep, met een aantal portretten van deelnemers die Straatnieuws maakte in voorbereiding op eerdere exposities.

Divers werk van vorige Expogroepen

Kom kijken

Iedereen is van harte welkom tijdens de officiële opening van de expositie op woensdag 13 oktober tussen 16.00 en 18.00 uur. Daarna bezoek je de expo gratis op 18 t/m 20 oktober, 25 t/m 27 oktober en 1 t/m 3 november. Bezoektijden: 13.00 – 16.30 uur. Je helpt de Expogroep door je buren, vrienden en familie mee te nemen en deze uitnodiging (flyer) in je eigen netwerk te delen. De expositieruimte is rolstoelvriendelijk te bezoeken.

Bezoekinformatie

De tentoonstelling Through a Window is op de volgende dagen en tijden te bezoeken:

Woensdag 18 oktober t/m vrijdag 20 oktober 2023 van 13.00 – 16.30 uur
Woensdag 25 oktober t/m vrijdag 27 oktober 2023 van 13.00 – 16.30 uur
Woensdag 1 november t/m vrijdag 3 november 2023 van 13.00 – 16.30 uur

Waar: Younity, Jonkvrouw Sanderijndreef 35, 3562 LJ in Utrecht (zie route in Google Maps)
Parkeren: voor of achter het gebouw (fiets) of op het parkeerterrein van shoppingcenter Overvecht (auto)
OV: buslijn 3, halte Rhônedreef (loop via de Montalbaendreef naar Younity)
Toegang: gratis, de locatie is rolstoelvriendelijk

Mede mogelijk gemaakt door:

Younity UtrechtOn The Move Sportvrienden en VSBfonds.

Meer cultuurnieuws uit Overvecht