De Amazonetuin in Overvecht organiseert plantenruilmarkt op zaterdag 6 mei

Op zaterdag 6 mei 2023 organiseren vrijwilligers van De Amazonetuin hun jaarlijkse stekjes- en plantenruilmarkt tussen 10.00 en 14.00 uur. De Amazonetuin is de belevingstuin rond Gezondheidscentrum De Amazone in Overvecht. Buurtbewoners, groenliefhebbers en tuiniers zijn allemaal van harte welkom om planten, stekjes en zaailingen te komen ruilen.

Kom kijken in deze belevingstuin

Iedere dinsdagochtend werkt er een groepje vrijwilligers in de tuin, ook zijn er regelmatig deelnemers van dagbesteding de Groene Golf aan het werk. “Zonder hen zou de tuin er niet zo mooi bijliggen,” zegt Esther van Oss, hovenier bij de Amazonetuin. Samen met de vrijwilligers organiseert zij op zaterdag 6 mei de stekjes- en plantenruilmarkt. Bezoekers zijn welkom mét of zonder een meegenomen plant of stekje. Je kunt ook gewoon rond kijken en een praatje maken. Esther:

“We willen dat meer buurtbewoners onze tuin weten te vinden, iedereen is namelijk welkom om te genieten van deze bloementuin in de wijk. Een planten- en stekjesruilmarkt leek ons een mooie manier om dat te realiseren.”

Een plek om weg te dromen

De Amazonetuin is een natuurlijke tuin in Overvecht. In 2018, toen het gezondheidscentrum werd gerenoveerd, hebben medewerkers, bezoekers en omwonenden meegedacht en kozen zij voor een belevingstuin. Aan hovenier Esther van Oss was het de eer om een ontwerp te maken voor de tuin, en daar hoefde ze geen twee keer over na te denken: “Ik wilde een tuin maken die de zintuigen prikkelt. Die je even verlost uit de waan van de dag, een plek om de natuur te beleven, om te ontmoeten, te lunchen of even weg te dromen in het zonnetje met zoemende bijen om je heen.”

Wegdromen in het siergras

De sferen in de tuin zijn divers; van een bostuin met planten met grote bladeren tot de cirkeltuin met medicinale planten en kruiden. Maar ook veel siergrassen en bloeiende vaste planten zijn er te vinden. “Ik zou over allerlei processen in de tuin willen vertellen… maar het zijn er zo veel. Zo maken we ons eigen bladcompost, waardoor de bodem van de tuin tot leven is gekomen en weten dieren en mensen ons steeds beter te vinden. Het is een fijne plek om te zijn. Deze tuin brengt mensen bij elkaar!”

Over de plantenruilmarkt

Wanneer: zaterdag 6 mei tussen 10.00 en 14.00 uur
Waar: De Amazonetuin, hoek Amazonedreef – Paranadreef naast het zwembad.
Aanmelden: niet nodig.
Contact: stuur een e-mail naar De Amazonetuin
Volg De Amazonetuin op Facebook en op Instagram.
De Amazonetuin is altijd geopend voor een bezoek.

Fotografie: Olivier Beens

Lees ook: Welkom in De Amazonetuin