Buurten over grenzen bij ZIMIHC: Africa Safari vrijdag 13 januari

Met een grote variatie aan muzikanten, authentieke instrumenten en dansen uit verschillende Afrikaanse landen neemt Daniel Okiror je mee op Africa Safari. Iedereen is welkom op vrijdag 13 januari, de toegang is gratis. Met workshops djembé of dans, veel livemuziek en lekker eten. Het programma duurt van 18.00 tot 22.00 uur.

Initiatiefnemer van Africa Safari is Daniel Okiror. Deze van oorsprong Ugandese muzikant bespeelt verschillende snaarinstrumenten. Met zijn band van professionele muzikanten met instrumenten uit de hele wereld neemt hij je swingend mee op safari door zijn Afrikaanse repertoire.

Wat is Buurten over Grenzen?

Bij ZIMIHC theater Stefanus is iedere maand een bijzonder programma te zien: Buurten over grenzen. Vier verschillende Overvechtse groepen organiseren maandelijks een eigen programma binnen het thema Buurten over Grenzen.

Het idee achter Buurten over Grenzen is het behouden van de muziek- en (eet)cultuur uit verschillende landen. Ook belangrijk is dat een nieuwe generatie deze culturen leren kennen. De organisaties delen daarom hun muziek en cultuur en nodigen iedereen uit om mee te doen. In een huiskamersetting komt dit het best tot zijn recht. Kom Buurten Over Grenzen!

Djembé workshop

Buurten over Grenzen

Wanneer: vrijdag 13 januari van 18.00 tot 22.00 uur
Waar: ZIMIHC theater Stefanus, Braziliëdreef 2 in Utrecht
Toegang is gratis, voor het eten moet je wel betalen. De organisatie stelt donaties op prijs.
Bron: ZIMIHC

Meer tips:

Op woensdag 18 januari organiseert Buurten over Grenzen een storytellingsavond in ZIMIHC theater Stefanus: ‘Waar we thuishoren’. Met Eddie Ahmed – journalist, wijkambassadeur voor Overvecht en oprichter van project NewVoice, verhalenverteller/ kunstenaar/ filmer Chris Rijksen en muzikant Boris van Olffen. De muziek is van Catching Cultures Orchestra. Van 20.00 tot 22.00 uur.

Vrijdag 27 januari is er een Buurten over Grenzen over de film Lost History. Regisseur Hoessein Sewdin is een Zuid-Koerdische filmmaker die sinds 1988 in Nederland woont en studeerde aan de filmacademie in Amsterdam. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en gaat over getalenteerde mensen die vastzitten in een politiek systeem. Met na afloop een Q&A met Hoessein, een fotografieworkshop en Koerdische muziek van Cirkel om de Haard. Van 19.00 tot 22.30 uur.