Waar moet je heen voor de kerstsfeer in Overvecht?

De feestmaand december is begonnen! Tijd voor de fijnste kerstsfeer in Overvecht. Die kun je in december op verschillende plekken in onze wijk vinden. Daarom zetten we een aantal goede tips voor je op een rij. Van High Tea in Slot Zuylen en de Winterfair van IJsclub Siberia en POUWER College tot Wintergloed in tuincentrum Steck en de Kersteditie van de buurtrommelmarkt in ZIMIHC.

Plekken waar je gratis welkom bent

Sowieso hebben we in de actuele Dreefnieuws een overzicht gemaakt van plekken waar je altijd welkom bent voor warmte en gezelligheid, voor een kop koffie of een krantje. In Bibliotheek Overvecht bijvoorbeeld. Er liggen altijd kranten, tijdschriften en (natuurlijk) boeken voor je klaar om te lezen. Zoek een fijne zithoek en geniet ervan, zie de openingstijden en agenda. Er is zijn ook plekken waar je minder snel aan denkt. Bijvoorbeeld buurtwinkel Overhoop op de Camera Obscuradreef. Die is woensdag en vrijdag open tussen 13.00 en 16.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Er is altijd gratis koffie en thee en iemand voor een praatje.

Overzicht: Waar is de warmte in Overvecht (klik voor een grotere weergave)

Op 24 en 25 december zijn er ook volop kerstdiensten in Overvecht: bij de Evangelische Broeder Gemeente, de Heilige Rafaelkerk, het Johannescentrum aan de Moezeldreef, De Buurtkerk aan de Teun de Jagerdreef 1 en bij het Leger des Heils op de Schooneggendreef. Data en tijden vind je hier in Dreefnieuws.

Kerstrommelmarkt bij ZIMIHC 17 december

Bij de rommelmarkt in ZIMIHC theater Stefanus ben je altijd welkom. Op zaterdag 17 december viert deze grootste buurtrommelmarkt van Overvecht Kerst en is de markt nog gezelliger versierd dan normaal. Dus ben je op zoek naar een frisse look voor je kerstboom? Wil je wat versieringen voor weinig scoren? Misschien vind je wel een leuk kerstcadeau tussen de tweedehands én nieuwe spullen. In de foyer kun je terecht voor lekkere koffie en een snack erbij. Van 10.00 tot 12.30 uur.

Winterfair op woensdag 14 december

Speciale wintersfeer kun je vinden tijdens de Winterfair van IJsclub Siberia en POUWER college. Die is op woensdag 14 december van 16.00 tot 20.00 uur op de La Bohèmedreef 7 in Overvecht. Kom langs voor warme gezelligheid, mooie kerstdecoraties, spelletjes, lekker eten en warme chocolademelk met slagroom. De Winterfair is tegelijk een Open Avond voor leerlingen en docenten van het POUWER College. Je kunt kennismaken en bijvoorbeeld de fietszaak bezoeken, de houtwerkplaats en het winkeltje met tweedehands spulletjes.

Wintergloed bij Tuincentrum Steck

Het is een mooie traditie, een sfeervol ingericht tuincentrum in de decembermaand. Bij Steck is het de hele maand ‘Wintergloed‘ en staat het tuincentrum geheel in het teken van Kerst als Midwinterfeest: “Een heerlijke, winterse beleving, waarin we stilstaan bij elkaar, bij onze plek op deze planeet en het belang van licht in ons bestaan.”

Koor De Stem des Volks op 10 december

Op zaterdagmiddag 10 december is er ook nog een speciaal optreden van het koor ‘De Stem des Volks’, met liederen over licht en hoop. Dit koor heeft een lange traditie en oefent iedere woensdagavond in ’t Huis aan de Vecht. Tussen 13.00 en 16.00 uur treden ze op in Tuincafé Noordertuin. Er zijn ook regelmatig leuke workshops. Hou deze agenda van Steck in de gaten voor meer informatie.

Kerstfiguren in Shoppingcenter Overvecht

Ook Shoppingcenter Overvecht zit goed in de decembersfeer. Vanaf zaterdag 10 december loop je daar de leukste figuren tegen het lijf in het weekend: de kerstman zelf, maar ook de winterkoning- en koningin, kerstberen, de kersttrein, Meneer de Uil, Sjaan met de chocomelkraam, de kerst-DJ, de kerstdames… Het hele programma vind je op de website van Shoppingcenter Overvecht.

High Tea in Slot Zuylen

Kerst en High Tea in Slot Zuylen

Voor onze laatste tip gaan we naar onze noorderburen, Slot Zuylen. Daar kun je onder andere aanschuiven voor een luxe Christmas High Tea in de prachtige Gobelinzaal. Het kasteel zal vol zitten met kerstversiering, met mooie kerstbomen en sfeervol gedekte tafels. Op zondag 18 december kun je je in de watten laten leggen alsof je van adel bent (reserveer snel als je nog een plekje wil, de andere dagen zitten al vol).

Meer tips voor kerstsfeer in Overvecht?

Er is vast nog veel meer te noemen, bijvoorbeeld schaatsen op de Vechtsebanen en na afloop genieten van warme chocolademelk met slagroom. Heb je zelf nog tips voor kerstsfeer en leuke evenementen met een beetje warmte, gezelligheid en sfeer? Mail ons via redactie@dreefnieuws.nl.

Foto bovenaan: Wintergloed bij Steck