Dreefnieuws nummer 31 is uit, boordevol tips voor warme winterdagen

Het laatste nummer van 2022 alweer, Dreefnieuws nummer 31 is uit. Met deze keer veel tips voor warme(re) winterdagen. Waar vind je bijvoorbeeld alle plekken in de wijk waar je warm kunt blijven als je de verwarming niet aan wilt doen vanwege de kosten? Een hele lijst hebben we voor je verzameld: buurthuizen, buurtkamers en plekken waar je niet zo snel aan denkt, maar waar je (gratis) welkom bent. Een bijzonder portret laten we niet ongenoemd: dat van Gerrit van Westen, 97 jaar oud, geïnterviewd door Puck ’t Hart en gefotografeerd door Godfried van Utrecht.

Ook andere handige en praktische tips komen voorbij. Met drie recepten deze keer, voor stoofpeertjes, stevige uiensoep en karniyarik (Turkse gevulde aubergine met gehakt), handig voor feestmaand december. Samen voor Overvecht heeft een bijdrage over energievergoedingen (maak er gebruik van!), kwijtschelding van lokale belastingen en over organisaties die mensen met financiële problemen helpen. Portaal en de energiecoaches van het project Aardgasvrij geven handige bespaartips.

Sybren en Pascale van Fort de Gagel

Op de cover staan deze keer twee ondernemers uit Overvecht: Sybren Ophof en Pascale Heinsius die sinds dit jaar restaurant, café en evenementlocatie Fort de Gagel runnen. Elk kwartaal hebben zij een nieuw, Overvechts wereldgerecht op het menu staan. Droom jij ervan om jouw geweldige wereldrecept eens op de menukaart van een restaurant te zien? Mail je recept dan naar keuken@fortdegagel.nl. Het actuele wereldgerecht is bijvoorbeeld geroosterde flespompoen met feta, Marokkaanse kruidensalsa en gepofte cherrytomaat.

Vossen, geschilderd door kunstenaar Janisdeman, te zien in Fort de Gagel

Andere onderwerpen in deze Dreefnieuws

 • Portretten van Hind Dhassi, Marco Lackner, Sybren Ophof, Berdien van der Wilt en Gerrit van Westen
 • Al Amal: de eerste 1000 dagen – ondersteuning voor kwetsbare vrouwen
 • Wereldrecept: Karniyarik
 • Kerkdiensten in Overvecht met Kerst
 • Zelfbeheer in Overvecht: Amazonetuin
 • Waar is de warmte in Overvecht?
 • Samen voor Overvecht: geld en hulp van de gemeente
 • Aardgasvrij: Energiecoaches op pad met tips
 • Zorg voor veilige feestdagen
 • Ondernemersfonds: buurthost Elhoucine Hatrouf en kwartiermaker Wilmie Voortman
 • Wegwijzers voor DigiTaalhuis gezocht
 • Portaal: bespaartips voor huurders
 • Dreefstrip: toneelvoorstelling in de bieb

Lees Dreefnieuws (ook) digitaal

Dreefnieuws nummer 31 – november 2022 bezorgen we huis-aan-huis bij alle adressen in Overvecht. Daarnaast kun je ons magazine afhalen bij de bekende adressen: buurthuizen, bibliotheek, Wijkbureau, gezondheidscentra en andere plekken.

Of lees Dreefnieuws digitaal via ISSUU, vol daarvoor deze link. Je kunt hier elke pagina (afzonderlijk) delen op sociale media.

Wij zoeken nieuwe bezorgers

Wil je ons helpen met bezorgen? We zijn druk op zoek naar nieuwe bezorgers, vanaf 13 jaar of ouder! Lijkt het je leuk om vijf keer per jaar een vaste buurt in Overvecht te lopen? Je verdient 20 euro door 400 brievenbussen te vullen, in een uur of vier. Mail je naam, leeftijd, adres en telefoonnummer naar: redactie@dreefnieuws.nl.